Ljudski štit (1992)

THE HUMAN SHIELD (Originalni naziv)

akcija

Bivši marinac vraća se u Irak kao agent CIA-e kako bi spasio svog brata

 
Režija: Ted Post
Scenarij: Mike Werb, Mann Rubin
Uloge: Michael Dudikoff, Tommy Hinkley, Hana Azoulay-Hasfari, Steve Inwood, ...

Filmografija

Ponekad se s terorizmom ne mogu obračunati ni najorganiziranije vojne postrojbe, no Michael Dudikoff učinit će sve kako bi oslobodio zatočenog brata u napetome akcijskom filmu "Ljudski štit".

Bivši marinac Doug Matthews (Michael Dudikoff), koji je prije nekoliko godina u Iraku obučavao iračke vojnike za borbu protiv Irana, vraća se u Irak, ovaj put kao agent CIA-e, kako bi spasio svog brata, kojeg je odbjegli general uhitio baš kad se spremao napustiti Irak sa svojom suprugom i kćerkom. Odlučan spasiti brata po svaku cijenu, Matthews se ne boji sukoba s beskrupuloznim generalom, s kojim mora izravnati i neke davnašnje račune.

Snimljen prije punih petnaest godina, "Ljudski štit" je izvrstan, školski primjer estetike akcijskog filma kojom je žanr obilovao u svojem i kreativno i tržišno najuspjelijem dobu - osamdesetim godinama. Na čvrst kostur jednostavne priče redatelj Ted Post nalijepio je cijeli niz atraktivnih akcijskih scena potjera, tučnjava i pucnjava, ne dozvoljavajući da tempo filma opadne do samoga kraja. Naslovna uloga pripala je jednoj od najvećih legendi žanra, Michaelu Dudikoffu, koji ni u ovome naslovu svojem liku nije propustio dodati i nešto komičnog šarma, uz obaveznu sjajnu fizičku kondiciju.


Komentari (0)

Foto