Stroj (2013)

The Machine (Originalni naziv)

triler sf

Znanstvenici stvore robota koji bi mogao zauvijek promijeniti budućnost čovječanstva

 
Režija: Caradog W. James
Scenarij: Caradog W. James
Uloge: Caity Lotz, Denis Lawson, Toby Stephens, Pooneh Hajimohammadi

Filmografija

Britanija vodi hladni rat s novim neprijateljem. Jedina nada za spas genijalac je Vincent McCarthy, glavni znanstvenik u Ministarstvu obrane. Stvorio je prototip androida neusporedivih tjelesnih i analitičkih mogućnosti.

Radnja filma smještena je u osiromašenu svijetu uronjenom u hladni rat protiv novoga neprijatelja, a britansko Ministarstvo obrane na rubu je razvitka oružja koje bi moglo promijeniti njegov ishod. Vodeći znanstvenik Vincent McCarthy pronalazi rješenje sa svojim izumom „Strojem“ – androidom neusporedivih tjelesnih i analitičkih sposobnosti, mehaniziranim vojnikom i inteligentnim robotom koji je ne samo sposoban boriti se nego i pregovarati te održavati mir.

 

Kada programska greška rezultira time da rani prototip uništi laboratorij i ugrozi McCarthyjev život, on zatraži pomoć. Ponukan težnjom da s pomoću nove tehnologije podari svojoj bolesnoj kćeri novu priliku za život, on uposli Avu, stručnjakinju na polju umjetne inteligencije.

 

Zajedno nastoje zauzdati pun potencijal uistinu svjesnog borbenog stroja i spasiti njegovu kćer iz ralja njezine bolesti.

Komentari (1)

Foto