Trinaesti (2011)

XIII: The Series (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Agent koji je izgubio pamćenje mora otkriti tajne iz svoje prošlosti prije no što one unište svijet

 
Režija: Edouard de Vésinne, Thomas Anargyros
Scenarij:
Uloge: Stuart Townsend, Aisha Tyler, Tom Berenger, Virginie Ledoyen, Jean-Marc Barr

Filmografija

Serija se temelji na belgijskom crtanom romanu 'XIII: The series' čiji su autori Jean Van Hamme i William Vance, a nastavlja se na film iz 2008. godine 'XIII: The Conspiracy'.

Zakopana u njegovoj prošlosti leži tajna za koju bi plaćenici, a čak i njegova vlada, ubili. Trinaesti mora ostati korak ispred ostalih u očajničkoj potrazi za svojim pravim identitetom. Je li junak ili zločinac? Hoće li ga potraga održati na životu ili će sve nas osuditi na propast?

DRUGA SEZONA

Nakon što ga je izdala jedina osoba kojoj je vjerovao, Trinaesti (Stuart Townsend) je pronašao utjehu u samotnom životu u anonimnosti. Nakon što proputuje svijet i vrati se u SAD, nailazi na skupinu aktivista i privuče ga njihova poruka o zalaganju za zaštitu okoliša, protiv usmjerena protiv korporacija i globalizacije, a usput ga zavede i prekrasna aktivistica Betty Barnowsky (Roxane Mesquida).

Kada Trinaestom podmetnu bombardiranje konglomerata Synequanonovog sjedišta, shvaća da njime netko manipulira – samo što nije siguran tko i zašto. Sada više ne živi u anonimnosti i određeni opasni ljudi žele ga uhvatit. Među njima su predsjednik Carrington (Stephen McHattie) koji ni pod koju cijenu ne želi izgubiti svoju vlast, pukovnik Samuel Amos (Greg Bryk), bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost i sadašnji direktor Synequanona, te tajanstvena osoba koja, kako se čini, ima mnogo toga (zapravo, previše toga) zajedničkog s Trinaestim.

 

Serija je na čikaškom međunarodnom filmskom festivalu nagrađena za posebno dostignuće u režiji, a istu je nagradu zaradila i na festivalu WorldFest Houston, gdje je Stuart Townsend također nagrađen u kategoriji najboljeg glumca.


Komentari (0)

Foto