subota, 04.05.2024 17:05

Priče s Istoka (2020)

Priče s Istoka (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarna emisija u pola sata donosi zanimljive priče s istočnog kraja svijeta

Priče s Istoka - Indija: Demografska eksplozija - Indija je nadmašila Kinu kao najmnogoljudnija zemlja svijeta. Savezna država Bihar ima mnogo višu stopu rasta stanovništva od nacionalnog prosjeka, pa vlasti koriste niz mjera za planiranje porodice, uključujući poticaje za sterilizaciju, za koje kritičari kažu da nepravedno stavljaju teret na žene. U Biharu živi više od 120 miliona ljudi, pa je takmičenje za radna mjesta jače nego ikad dok se država bori da obuzda visoku stopu nezaposlenosti. Naša ekipa istražuje pokušaje kontrolisanja rasta populacije Indije i izazove pronalaska posla u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.
 

Indija je opsjednuta svojim zvijezdama - od svijeta zabave do kriketa. Neutaživa žeđ za tračevima o slavnima i uvidima u njihove privatne živote znači da nikad ne nedostaje paparazza koji su često slabo plaćeni, ali uživaju u adrenalinu potjere. Ekipa serijala upoznaje paparazze iza objektiva.

Nestanci Aboridžinki u Australiji: U Australiji svake godine nestanu deseci tisuća ljudi. Domorodačke žene su nerazmjerno više zastupljene u statistici nestalih osoba u zemlji. Reporteri ispituju slučajeve dviju aboridžinskih žena koje su nestale i za koje se pretpostavlja da su mrtve. Obitelji nestalih žena tvrde da su vlasti mogle učiniti više u ključnim danima neposredno nakon nestanka njihovih voljenih. Dok je australska vlada pokrenula istragu o nestalim i ubijenim starosjedilačkim ženama i djeci, mi istražujemo zašto toliko mnogo Aboridžinki nestaje. Kineski investitori u Afganistanu: U dva dijela donosimo priču iz Afganistana. Kada su se talibani vratili na vlast u kolovozu 2021., većina stranaca i multinacionalnih tvrtki već je napustila zemlju. Unatoč stalnim nemirima, ekonomskoj krizi i zabrinutosti Ujedinjenih naroda za ljudska prava, sve se više kineskih građana pridružuje "zlatnoj groznici" zemlje. S ekskluzivnim pristupom vodećim kineskim investitorima, istražujemo njihov rastući utjecaj u poslovnom i medijskom sektoru Afganistana.  

Komentari (0)

Foto