petak, 03.07.2020 23:05

Linije razdvajanja (2022)

Linije razdvajanja (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarna emisija o aktualnim događanjima u svijetu

Linije razdvajanja - Požari u Amazoniji - Prošle godine zabilježeno je čak 80.000 većih ili manjih požara širom amazonske prašume, koju smatraju plućima svijeta. Zbog ove prirodne katastrofe vlada i predsjednik Brazila našli su se na meti mnogobrojnih kritika jer su svojim djelovanjem oslabili stroge ekološke zakone. Ekipa serijala "Linije razdvajanja" bila je Brazilu, odakle donosi priču o katastrofi u amazonskim prašumama, ali i borbi ljudi za njen spas.
 

Otkriće zlata u Kolumbiji, nestabilnoj zemlji, gdje je već desetljećima na snazi građanski rat, donijelo je novu dimenziju sukoba između ljevičarskih pobunjeničkih grupa i vladinih snaga koje se bore za prevlast nad rudarskim regijama. Nažalost, u tim sukobima najviše strada lokalno stanovništvo.

Ubojstvo Shireen Abu Akleh: 11. svibnja 2022. novinarka Al Jazeere Shireen Abu Akleh izvještavala je iz izbjegličkog kampa Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali kada ju je izraelski vojnik ubio iz vatrenog oružja. Izraelska vojska je priznala kako je "moguće" da su je ubili njihovi vojnici. Budući da je Abu Akleh bila i američka državljanka, njen slučaj doveo je u centar pažnje odnos Vlade SAD-a. O ubojstvu Shireen Abu Akleh naš reporter je razgovarao sa svjedocima tog dana i postavljao pitanja Bijeloj kući i State Departmentu o tome hoće li SAD istražiti njezino ubistvo?

Komentari (0)

Foto