Debeli Albert (2004)

FAT ALBERT (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Lik iz crtića dolazi u stvarni svijet kako bi pomogao djevojčici

 
Režija: Joel Zwick
Scenarij: Bill Cosby, Charles Kipps
Uloge: Kenan Thompson, Kyla Pratt, Shedrack Anderson III, Jermaine Williams

Filmografija

Generacije su odrasle gledajući kreaciju Bill Cosbyja, Debelog Alberta, animiranu seriju koja je svojim dugim emitiranjem nadmašila sve animirane serije u povijesti.

Priča počinje pojavljivanjem Debelog Alberta i njegovih prijatelja dok igraju svoju omiljenu igru, buck-buck, na svom obiteljskom travnjaku: smetlištu sjeverne Philadelphije. U isto vrijeme, u stvarnome svijetu, tinejdžerica Doris gleda Debelog Alberta i Cosbyja u reprizi na TV-u. Nesretna i usamljena tinejdžerica počinje plakati i njezine suze padaju na daljinski upravljač njezina televizora.

U tome trenutku Debeli Albert čuje Doris. Krupni dečko velikoga srca ostavlja sve i izranja iz televizijskoga ekrana u stvarni svijet kako bi joj pomogao. Njegovi prijatelji, Rudy, Mushmouth, Bill, Bucky, Old Weird Harold i Dumb Donald, ubrzo slijede njegov primjer. Debeli Albert, koji zna riješiti svaki problem, odlučan je u svojoj namjeri da pomogne Doris, iako ona tvrdi da ne treba njegovu pomoć.

Dok Debeli Albert polako izvlači Doris iz njezine školjke, počinje i na sebi primjećivati promjene. On i njegovi prijatelji počinju blijedjeti. Što je još vidljivije, Debeli se Albert zaljubio u Dorisinu sestru, ljupku studenticu Lauri. Debeloga Alberta i njegove prijatelje čeka još iznenađenja u novome svijetu: Albert upoznaje svoga autora, Billa Cosbyja, ali dok se Albert bori s novim izazovima i promjenama – i utrkuje s vremenom kako bi završio svoj zadatak i vratio se u svoj svijet prije nego što posve izblijedi, jedna je stvar posve sigurna: pritom će se svi dobro zabaviti!

U režiji Joela Zwicka, koji se proslavio obiteljskim humorističnim serijama iz 80-tih i 90-tih poput “Pune kuće”, “Pod istim krovom”, “Korak po korak”, “Potpuni stranici”, te o legendarnom Billu Cosbyju, koji je likove temeljene na svojim prijateljima iz djetinjstva uveo u crtić “Fat Albert and the Cosby kids” te dvadestak godina kasnije ponovno u stvarni svijet novog tisućljeća, stiže topla obiteljska komedija "Debeli Albert“. Osim Debelog Alberta, u ovoj priči s nizom pozitivnih poruka i smiješnih trenutaka, oživjeli su i Rudy (Shedrack Anderson III), Bucky (Alphonso McAuley), Mushmouth (Jermaine Williams), Weird Harold (Aaron A. Frazier), Dumb Donald (Marques B. Houston) i Bill (Keith D. Robinson), u pokušaju da pomognu Doris povratiti izgubljeno samopouzdanje.


Komentari (0)

Foto