Igre strasti (2012)

Passion (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Rivalstvo između manipulativne šefice i talentirane kolegice eskalira do ubojstva

 
Režija: Brian De Palma
Scenarij: Brian de Palma
Uloge: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth, Paul Anderson, ...

Filmografija

Redatelj napetog erotskog triler Brian De Palma bio je nominiran za Zlatnog lava na Filmskom festivalu u Veneciji 2012. godine, no pobjedu je odnio Ki-duk Kim za južnokorejsku dramu 'Pieta'.

Christine (Rachel McAdams), šefica u marketinškoj agenciji, želi učiniti sve kako bi i poslovno i privatno bila bolja od svoje kolegice Isabelle (Noomi Rapace), isključivo jer joj se želi osvetiti zbog afere s njezinim ljubavnikom, Dirkom (Paul Anderson). Christine poseže za raznim nemoralnim sredstvima što Isabelle dovodi do emocionalne rastrojenosti te do ovisnosti o lijekovima za smirenje. Nakon što je Christine nađena mrtva, Isabelle je prva i jedina osumnjičena za ubojstvo koje sva nadrogirana priznaje iako ima alibi...
Film novijeg datuma kultnog redatelja De Palme, poznatog po trilerima neobičnih zapleta kao što su 'Lice s ožiljkom', 'Dvojnica', 'Obučena da ubije' i 'Carrie', u kojem glavne uloge tumače zvijezda Bilježnice i Scherlocka Holmesa, Rachel McAdams te zvijezda kultne Milenium trilogije Noomi Rapace.

Komentari (1)

Foto