Konvencija (2005)

Conventioneers (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Romansa između dvoje mladih političkih igrača

 
Režija: Mora Stephens
Scenarij: Mora Stephens, Joel Viertel
Uloge: Basil, Adrian Blue, Jennifer Brown, Alison Cimmet

Filmografija

Konvencija je ironizirana priča o Romeu i Juliji uperena protiv Republikanske konvencije 2004., koja istražuje posljedice podjele u američkoj politici.

Lea Jones je liberalni demokrat koja živi sa svojim zaručnikom u predgrađu New Havena ali se trenutno nalazi u gradu kao organizator protesta koji okružuje Republikansku konvenciju. Prezire G.W. Busha i sve ono što on predstavlja, uključujući i rat u Iraku te konzervativnu Republikansku ideologiju. David Massey je Republikanski delegat iz Teksasa.

Provodi mnogo vremena na telefonu s svojom ženom ali nađe vremena da javi svojoj prijateljici s koledža Lei da se uskoro nalazi u gradu. Kada se konačano susretnu, njegova konzervativnost i njena liberalnost im uzrokuju probleme u obnavljanju prijateljstva. Ali nakon izmjene isprika shvate nešto drugo, suprotnosti se privlače.

U međuvremenu Lea pokušava nagovoriti bivšeg kolegu Dylana da se na trenutak ostavi svoje uloge obiteljskog čovjeka i da joj se pridruži u protestima. Dylan radi kao prevoditelj jezika znakova te nema vremena za ništa osim posla i obiteljskih dužnosti. On smisli plan kako bi preveo Bushov govor na jezik znakova te izveo osobni protest protiv Predsjednikovih ratnih ideja.


Komentari (0)

Foto