Priznaj poraz (2005)

SAY UNCLE (Originalni naziv)

komedija drama

Dobronamjerni umjetnik biva osumnjičen kao pedofil

 
Režija: Peter Paige
Scenarij: Peter Paige
Uloge: Peter Paige, Kathy Najimy, Anthony Clark, Melanie Lynskey, Gabrielle Union

Filmografija

Paul je djetinjasti umjetnik koji pada u očaj kada sazna da obitelj njegovog kumčeta odlazi u Japan. Pokušavajući se riješiti osjećaja gubitka Paul počinje provoditi vrijeme na dječjem igralištu. Njegov najbolji prijatelj Russel ga upozorava što bi ljudi mogli pomisliti kada ga vide sa djecom ali Paul ignorira Russelov savjet.

Umjetnik iz Portlanda, Paul Johnson (Paige) je homoseksualac koji se jednog dana vraća s posla i nailazi na uznemirujuće vijesti. Njegovi najbliži prijatelji, obitelj Faber, sele se u Japan i sa sobom vode Morgana, Paulovo dvogodišnje kumče. Paul se zatvara u sebe i ne želi ih ispratiti na odlasku, ali s vremenom shvaća da su Faberi otišli i da se neće vratiti.

Prijatelj Russell (Clark) nagovara ga da se vrati u stvarni svijet, ali Paul se zaigra s djecom na lokalnom igralištu. U želji da nađe kreativne načine na koje bi sačuvao mladenački zanos koji osjeća, Paul traži svaku priliku u kojoj bi mogao ostati u kontaktu s djecom: radi u trgovini igračkama, čuva djecu, reklamira se kao muška dadilja, pa čak razmišlja i o usvojenju djeteta.

Promatrajući Paulovo prirodno, zaigrano ponašanje u društvu djece, jedna majka iz susjedstva, Maggie Butler (Najimy) počne se raspitivati tko je ovaj "Super tata". Nakon detaljnog istraživanja, dolazi do zaključka da Paul ne miriše na dobro i odlučuje potaknuti susjede da nešto učine.


Komentari (0)

Foto