Riječ po riječ (2005)

BEE SEASON (Originalni naziv)

drama

Djevojčica pokušava spojiti obitelj na rubu raspada

 
Režija: Scott McGehee, David Siegel
Scenarij: Naomi Foner, Myla Goldberg
Uloge: Richard Gere, Juliette Binoche, Flora Cross, Kate Bosworth, Max Minggella...

Filmografija

Bee Season je portret moderne američke obitelji čiji naizgled savršeni život skriva nepoznati svijet tajni i zbrke. Film je nastao prema istoimenoj noveli.

Jedanaestogodišnja Eliza (Flora Cross) osjeća se zapostavljeno u svojoj obitelji. Njezini roditelji Miriam (Juliette Binoche) i Saul (Richard Gere) toliko su posvećeni poslu da ignoriraju bračne probleme, a Elizin brat, talentirani glazbenik, živi u svom umjetničkom svijetu. Pobjedom na natjecanju u sricanju Eliza pokrene cijeli niz događaja u obitelji. Oduševljen kćerinim talentom, Saul joj se potpuno posveti u želji da od nje napravi nacionalnu prvakinju, no istovremeno se udaljuje od sina i supruge. Kao profesor religijskog učenja kabale, koja se temelji na osnovi tumačenja brojeva i slova, spas od problema i krizu vjere, Saul pronalazi u Elizinom uspjehu, dok sin Aaron u međuvremenu odbacuje židovsko učenje i prelazi na hinduizam, a Miriam ne može naći mir nakon automobilske nesreće u kojoj su joj roditelji poginuli.
Prema romanu Myle Goldberg, Scott McGeheee i David Siegel snimili su izvrsnu dramu o obitelji čije neprilike izlaze na površinu kada djevojčica otkrije svoj skriveni talent. Kroz individualne priče članova obitelji i religijske elemente tj. ljubav prema Bogu, te s druge strane nedostatak ljubavi među članovima obitelji, film iznosi zanimljivu priču u kojoj glavne uloge nose Richard Gere, lijepa Juliette Binoche ("Tree Colors: Red", "Tree Colors: White", "Tree Colors: Blue") te talentirana Flora Cross.

Komentari (0)

Foto