Kada te vidjeh (2012)

When I Saw You aka. Lamma shoftak (Originalni naziv)

drama

Pogled na život jedanaestogodišnjeg palestinca u izbjegličkom kampu

 
Režija: Annemarie Jacir
Scenarij: Annemarie Jacir
Uloge: Mahmoud Asfa, Ruba Blal, Saleh Bakri, Anas Algaralleh, Ali Elayan

Filmografija

U Jordanu 1967. deseci tisuća izbjeglica naviru preko granice iz Palestine. 11-godišnji Tarek i njegova majka Ghaydaa nalaze se u ovom valu izbjeglica. Dok se teško prilagođava životu u izbjegličkom kampu, Tarek traži izlaz…

Jordan, 1967. Svijet vrvi promjenama: ispunjen novom probuđenom energijom, novim stilovima, glazbom te zaraznim osjećajem nade. U Jordanu se zbiva drukčija vrsta promjene dok deseci tisuća izbjeglica nadiru u zemlju iz Palestine. Razdvojeni od oca i muža u ratnom kaosu, 11-godišnji Tarek i njegova majka Ghaydaa dio su posljednjeg izbjegličkog vala.

Smješteni u privremene izbjegličke logore napravljene od šatora i montažnih kućica dok im ne bude omogućen povratak, oni čekaju, kao i prijašnja generacija koja je stigla 1948. Dok se teško prilagođava na život u kampu Harir te s čežnjom iščekuje ponovni susret s ocem, Tarek traži izlaz te otkriva novu nadu koju donose nova vremena.

U konačnici njegov slobodan duh i znatiželja odvest će ga do skupine ljudi na putovanju koje će promijeniti njihove živote.


Komentari (0)

Foto