Virtuoznost (1995)

Virtousity (Originalni naziv)

akcija horror sf

D. Washington hvata zlog ubojicu koji je pobjegao iz cyberspacea i ušao u stvaran svijet

 
Režija: Brett Leonard
Scenarij: Eric Bernt
Uloge: Denzel Washington, Kelly Lynch, Russell Crowe, Stephen Spinella, ...

Filmografija

Bivši policajac Parker Barnes (Denzel Washington) nakon što biva osuđen zbog ubojstva serijskog ubojice koji mu je ubio ženu i kći dobiva novu prilku da zaradi slobodu.Naime on mora uhvatiti zlog ubojicu iz računala (Russell Crowe) koji je pobjegao iz cyberspacea i ušao u stvaran svijet...

Godina je 1999. i Parker Barnes (Denzel Washington), bivši policajac s nezamislivo tragičnom prošlošću i jednako crnom budućnošću. Parker je osuđen na zatvor zbog ubojstva serijskog ubojice Grimesa, čovjeka odgovornog za smrt njegove žene i kćeri. Parker je nepravedno zatočen u zatvoru no dobiva posljednju priliku da zaradi slobodu.
Američka vlada u međuvremenu pokreće projekt za unapređivanje snaga zakona te zahvaljujući nanotehnologiji stvara virtualni svijet u računalu gdje živi jedan od najvećih zločinaca svih vremena, SID (sadistic - intelligent - dangerous) 6.7 (Russell Crowe). U njegovoj se psihi nalaze mozgovi dvjestotinjak najvećih ubojica, poput Hitlera, Jacka Trbosjeka i samog Grimesa. Parker zajedno s ostalim zatvorenicima služi kao pokusni kunić u tom projektu.
Parker mora uhvatiti zlog ubojicu iz računala koji je pobjegao iz cyberspacea i ušao u stvaran svijet. Strašna vrtoglava potjera koja slijedi ruši granice između virtualne stvarnosti i ulica Los Angelesa.


Komentari (1)

Foto