Knjižničar: Potraga za oštricom (2004)

The Librarian: Quest for the Spear (Originalni naziv)

akcija komedija

Knjižničar kreće u potragu za svetim kopljem kojeg je ukrala tajanstvena organizacija

 
Režija: Peter Winther
Scenarij: David N. Titcher
Uloge: Noah Wyle, Sonya Walger, Bob Newhart, Kyle MacLachlan, Kelly Hu

Filmografija

"Knjižničar" je film koji se nadovezuje na tradiciju Lucas-Spielbergovih filmova o Indiani Jonesu. Spoj duhovitih pustolovina, mitsko-mističnog traganja za povijesnim reliktom velike moći i junaka dječje nevinosti i golemog znanja rezultirao je vrlo zabavnim fimom za sve uzraste.

Tridesetogodišnji Flynn Carsen (N. Wyle) vječni je uspješni student i višestruki diplomant kojeg moraju izbaciti sa sveučilišta jer ne želi prestati učiti. Njegova majka Margie (O. Dukakis) tjera ga da prekine sa svojim vječnim studijima i okrene se životu, djevojkama i budućnosti. Kad je Flynn izabran za knjižničara neke tajanstvene knjižnice, majka je strahovito razočarana. Zar su ga svi ti studiji i silno znanje vodili do posla običnog knjižničara? No, posao koji je Flynn dobio mogu dobiti samo oni najbolji jer se radi o "knjižnici" koja, u stvari, krije zbirku najvrednijih predmeta svjetske povijesti, poput izvorne Leonardove "Mona Lise", antičke Pandorine kutije, mača kralja Arthura i jedne trećine Svetog koplja. Upravo to koplje ukradu članovi neke moćne i tajanstvene Zmijske organizacije. Flynnovi pretpostavljeni, Judson (B. Newhart) i Charlene (J. Curtin), šalju ga u potragu, a njegov će pomagač i zaštitnica biti lijepa Nicole Noone (S. Walger), pustolovka i majstorica borilačkih vještina...
Prvi od tri "Knjižničara" (druga dva su "The Librarian: Return to King Solomon's Mines" i "The Librarian: The Curse of the Judas Chalice"), serije televizijskih filmova u produkciji Deana Devlina, bivšeg partnera redatelja Rollanda Emmericha s kojim je stvorio hitove "Zvjezdana vrata", "Dan nezavisnosti", "Godzilla" i "Patriot". Glavnu ulogu tumači N. Wyle koji se proslavio po ulozi doktora Johna Cartera u TV seriji "Hitna služba", a u ulozi negativca nastupa K. MacLachlan (Plavi baršun, Showgirls).

Komentari (2)

Foto