Bivša zvijezda (2003)

DICKIE ROBERTS: FORMER CHILD STAR (Originalni naziv)

komedija

Nekadašnja velika zvijezda 70-tih sada je probisvjet koji se želi vratiti u showbuisness

 
Režija: Sam Weisman
Scenarij: David Spade, Fred Wolf
Uloge: Nicholas Schwerin, Doris Roberts, Dick Van Patten, David Spade, ...

Filmografija

Ako bacite pogled na podjelu uloga u "Bivšoj zvijezdi“, bit će vam odmah kristalno jasno o kakvom kalibru komedije se radi. Čak će i površniji gledatelji prepoznati Davida Spadea, kino i TV zvijezdu iz "Joea Dirta“, "P.C.U.-a“ ili aktualne humoristične serije "Rules of Engagement“.

Bivša televizijska dječja zvijezda Dickie Roberts (David Spade) danas ima 35 godina i za život zarađuje tako što parkira i pere tuđe aute. Nezadovoljan, poželi vratiti barem djelić stare slave pa se javi na audiciju za ulogu jedne sasvim prosječne i normalne osobe. No redatelj ga ne može zamisliti u takvoj roli, pa Dickie traži od obitelji i prijatelja da se prisjete njegove prošlosti i prikažu ga kao osobu koja se ni po čemu ne ističe ili razlikuje od drugih. Pomoć potraži od dugogodišnjeg prijatelja i agenta Sidneya (Jon Lovitz), povremene djevojke Cyndi (Alyssa Milano), majke Peggy (Doris Roberts), očuha Georgea (Craig Bierko) i maćehe Grace (Mary McCormack).
Alyssa Milano, jedna od najljepših glumica svijeta i omiljena čarobnica iz istoimene serije, izvrsno se snašla u ulozi Dickiejeve djevojke. Legendarnom Jonu Lovitzu pripala je uloga kao stvorena za njega - agenta bivše zvijezde, dok izvedba Doris Roberts (Marie Barone iz "Svi vole Raymonda") još jednom dokazuje o kakvoj se sjajnoj glumici radi. Tu su također i odlična Mary McCormack te Craig Bierko, kao i niz zaboravljenih glumaca iz 70-tih koji su se prikladno pojavili u dirljivoj komediji koja će vas nasmijati do suza.

Komentari (0)

Foto