Lovci na skalpove (1968)

The Scalphunters (Originalni naziv)

komedija vestern

Pustolovine trapera u nastojanju da povrati svog izgubljenog konja i prvoklasnu lovinu

 
Režija: Sydney Pollack
Scenarij: Sydney Pollack
Uloge: Burt Lancaster, Shelley Winters, Telly Savalas, Ossie Davis, ...

Filmografija

"Lovci na skalpove" treći film i prvi vestern slavnog američkog redatelja Sydneya Pollacka, nagrađenog 1985. Oscarima za režiju i produkciju melodrame "Moja Afrika".Dvije potvrđene zvijezde, B. Lancaster u ulozi priprostoga lovca na životinje i T. Savalas kao njegova suparnika.

Joe Bass (B. Lancaster) je traper koji uživa u slobodnome životu u prirodi i svakoj kapljici whiskyja koje se usput dočepa. Dok se vraća iz još jednog uspješnog lova i već sanja užitke koji ga čekaju u civilizaciji, popušta mu pozornost te njegov konj natovaren prvoklasnim krznima mijenja vlasnika i bez njegova pristanka.

Umjesto pića, kupke i žena, dobiva odbjegloga crnoga roba Josepha Winfielda Leeja (O. Davis) koji je bombastično ljeporječiv baš kao i ime koje nosi. Tek što se počeo miriti s lošom trampom, ostaje i bez neželjenoga suputnika jer mu ga ugrabi beskrupulozni lovac na skalpove Jim Howie (T. Savalas) koji sa svojim razbojnicima putuje u Kaliforniju.

Kako se u karavani tko zna kako našao i konj s krznima s početka priče, zlosretnome traperu ne preostaje ništa drugo no slijediti lovce na skalpove i čekati povoljnu prigodu...


Komentari (1)

Foto