ponedjeljak, 17.06.2024 06:10

Veličanstveni hotel (2014)

Gran Hotel (Originalni naziv)

drama

Otkrije tajne i laži koje skrivaju zidovi 'Veličanstvenog hotela'

sez.1 ep.1Radnja ove španjolske serije smještena je u aristokratski hotel s početka 20. stoljeća za vrijeme vladavine Alfonsa XIII., a prati tajne vlasnikove obitelji i hotelske posluge. Događaji se zbivaju u razdoblju između 1906. i 1907. u Španjolskoj, u blizini grada Cantaloa. Julio Olmedo iz radničkog staleža dolazi u luksuzni hotel Grand kako bi posjetio svoju sestru Cristinu, koja ondje radi kao sobarica i koja je nedavno promaknuta u upraviteljicu. Juliju konobar kaže da je Cristina mjesec dana ranije dobila otkaz zbog krađe, u što Julio ne vjeruje. Uvjeren je da joj se nešto dogodilo u hotelu i da se istina zataškava. Odluči se zaposliti kao konobar pod imenom Julio Espinosa kako bi istražio nestanak svoje sestre. Uskoro nađe saveznicu u Aliciji Alarcón, jednoj od kćeri vlasnice hotela Done Terese. Aliciji, koja je prisiljena udati se za upravitelja hotela Diega Murquíju, također su stvari koje se događaju u hotelu sumnjive. Julio i Alicia zajedno nastoje razotkriti tajne hotela Gran. Serija je snimana u Palacio de la Magdalena u Santanderu. 1. epizoda Julio Olmedo odlazi posjetiti sestru Cristinu koja radi kao sobarica u hotelu Gran Hotel u mjestu Cantaloa u Kantabriji, na sjeveru Španjolske. Stiže onamo, ali Cristina je nestala. Konobar Andrés kaže da je okrala hotelskoga gosta te je otpuštena. Julio sluti da je riječ o nečijoj spletki. Iskorištava priliku i glumi da je novozaposleni konobar Julio Espinosa. Upoznaje Aliciju, prekrasnu kćer vlasnice hotela Done Terese i odmah se zaljubi se u nju.
 
Režija: Carlos Sedes
Scenarij: Ramón Campos, Gema R. Neira, Moisés Gómez Ramos...
Uloge: Adriana Ozores, Amaia Salamanca, Yon González, Eloy Azorín, Fele Martínez...

Filmografija

Španjolska povijesna drama smještena na početak 20. stoljeća, u vrijeme vladavine kralja Alfonsa XIII osvojila je mnoga priznanja te naišla na pozitivan odjek diljem svijeta.

Godina 1905. Julio Olmedo, mladi čovjek skromnog porijekla stiže u idilični Grand hotel da posjeti svoju sestru koja je tu zaposlena kao menadžer. Julio otkriva da već više od mjesec dana nitko ne zna ništa o njegovoj sestri jer je otpuštena zbog navodne krađe koja se dogodila u hotelu. Julio odlučuje ostati i istražiti nestanak sestre. Upoznaje se sa osobljem hotela. Alicia i Andres mu pomažu da otkrije tajnu. Julio i Alicia se zaljubljuju jedno u drugo, ali je njihova veza nemoguća zbog klasnih razlika. No zajedno otrkivaju laži i tajne koje su se odigrale unutar zidova "Veličanstvenog hotela".

Komentari (1)

Foto