Košarkaško čudo (2003)

Full-Court Miracle / Full Court Miracle (Originalni naziv)

drama obiteljski

Alex iako niskog rasta ne odustaje od svog sna igranja košarke

 
Režija: Stuart Gillard
Scenarij: Joel Kauffmann, Joel Silverman
Uloge: Alex D. Linz, Richard T. Jones, R. H. Thomson, Sheila McCarthy, Linda Cash...

Filmografija

Ovaj simpatičan, zanimljiv i nadahnut film za djecu, mlade i cijelu obitelj govori o važnosti vjerovanja da je ono što želiš moguće. Film je istinita priča o Lamontu Carru, koji je igrao za filadelfijski '76', ali je prekinuo s igrom zbog ozljede koljena. Prihvatio je ponudu da trenira košarkaški tim Židovske akademije u Philadelphiji, kako bi ih, mimo svih očekivanja, vodio do pobjede na školskom turniru. Američko udruženje pisaca nominiralo je scenarij filma za svoju godišnju nagradu.

Alex Schlotsky (Alex D. Linz) pohađa Filadelfijsku židovsku akademiju i član je školskog košarkaškog tima. Košarka je njegova najveća ljubav, iako je niskog rasta i do sada ni on ni njegovi suigrači nisu pokazali osobit uspjeh, naprotiv. Dok njegov tata (J. Blicker) ima razumijevanja, mama (L. Cash) ga na sve načine pokušava odvući od košarke i zainteresirati za liječnički poziv, budući da je ona liječnica. Uz proslavu židovskog blagdana Hanuke, kad se slavi svećenička porodica Makabejaca i veliki židovski junak Juda Makabejac, održat će se veliki školski košarkaški turnir na kojemu će sudjelovati šesnaest ekipa.
Alexovi Lavovi nemaju nikakve šanse, ali ih ohrabruje rabin Lewis (R. H. Thomson), i sam ljubitelj košarke, koji ih podsjeća na Judu Makabejca koji je poveo malobrojnu vojsku i pobijedio višestruko nadmoćnog neprijatelja, jer je njegova vjera bila dovoljno čvrsta. Pod dojmom rabinovog predavanja, gledajući nekog crnca kako igra košarku, Alex je gotovo uvjeren da je crnac otjelovljenje Jude Makabejca.
Iako se mladić želi otresti nametljivog dječaka, Alex uspijeva doznati da se zove Lamont Carr (R. T. Jones), da je nekada igrao u NBA-u i da je igračku karijeru morao prekinuti zbog ozljede koljena. I Alexovi prijatelji počinju vjerovati da je Lamont Judin duh, osobito kad otkriju neke biografske sličnosti: obojica su imala četvoricu braće, otac im se jednako zvao. Uporni Alex uspijeva smisliti način kako da Lamonta nagovori da trenira Lavove makar samo do turnira.

Komentari (0)

Foto