Bijeg na zatvorskome planetu (1985)

SPACE RAGE (Originalni naziv)

vestern sf

Psihopatski ubojica planira osvetu i bijeg iz zatvora smještenog u svemirskoj koloniji

 
Režija: Peter McCarthy i Conrad E. Palmisano
Scenarij: Jim Lenahan
Uloge: Richard Farnsworth, Michael Paré, John Laughlin, Lee Purcell, ...

Filmografija

Debitantski redateljski projekt producenta i glumca Petera McCarthyja i iskusnog kaskadera Conrada E. Palmisana.odlikuje se zanimljivim dizajnom, realiziranim neobičnom kombinacijom retro i futurističkog stila, atraktivnim akcijskim sekvencama, te raspoloženim (auto)ironičnim glumačkim nastupima.

Amerika u ne tako dalekoj budućnosti. Nakon pokušaja pljačke jednog trgovačkog centra u Los Angelesu, prilikom čega je hladnokrvno ustrijelio nekoliko ljudi, psihopatski ubojica Grange (M. Paré) je uhićen i po hitnom postupku osuđen na doživotni zatvor u zatvoreničkoj koloniji na planetu Proximo Centauri 3. Kad se letjelica s novim zatvorenicima spusti na planet, Grange shvati da je riječ o radnom logoru u kojem zatočenici obavljaju teške fizičke poslove u rudnicima boksita i berilija.

Logorom upravlja guverner Tovah (W. Windom), koji mašta o budućoj političkoj karijeri, a nad zatvorenicima danonoćno bdije skupina stražara predvođena Walkerom (J. Laughlin). Walker je obiteljski čovjek, kojeg supruga Maggie (L. Purcell) moli da zbog nje i njihova djeteta što prije pronađe neki mirniji posao na Zemlji. A tu je i stari Pukovnik (R. Farnsworth), Walkerov najbolji prijatelj, oružar koji je nekad bio zatvorski čuvar.

Nedugo nakon Grangeova dolaska, Pukovnika počne mučiti noćna mora, u kojoj ga zbog nenapunjenog oružja Grange smrtno rani. A Grange s bezobzirnim Brainom Surgeonom (F. Doubleday) i nemilosrdnim Quinnom (D. Redfield) priprema pobunu i bijeg iz zatvora...

 


Komentari (0)

Foto