Nebo koje se ruši (1997)

FALLING SKY (Originalni naziv)

drama

Emily Nicholson (B. Murphy) od malih je nogu putovala s majkom u potrazi za boljim životom

 
Režija: Russ Brandt i Brian J. De Palma
Scenarij: Brian J. De Palma
Uloge: Brittany Murphy, Karen Allen, Jeremy Jordan, Lea Moreno, Chris Young, ...

Filmografija

Debitantsko redateljsko ostvaranje direktora fotografije Russa Brandta i imenjaka i prezimenjaka slavnog Briana De Palme, scenarista i koredatelja Briana J. De Palme, produkcijski i vizualno dopadljiv je film, a dodatni aduti su mu izbor glazbenih brojeva i vrlo atraktivna pojava glavne glumice Brittany Murphy.

Vrlo senzualna srednjoškolka Emily Nicholson (B. Murphy) od malih je nogu putovala Sjedinjenim Državama s majkom Resee (K. Allen) koja se selila iz grada u grad, uvijek u potrazi za novim poslom. Resee bi se željela afirmirati kao pjevačica, ali naposljetku uvijek završi kao konobarica. Utjehu traži u piću zbog čega ju Emily često kritizira.

Novo odredište majke i kćeri je Las Vegas gdje se Resee, nakon još jednog neuspjelog pokušaja da dobije pjevačku gažu, zaposli kao poslužiteljica u zalogajnici. Emily se u novoj školi sprijatelji s nekolicinom vršnjaka, posebno sa senzibilnim Vanceom (J. Jordan) koji je kao i ona, ljubitelj književnosti. Tu su još Vanceov najbolji prijatelj i školski zavodnik Kyle (C. Young), atraktivna Vanceova sestra Allie (L. Moreno), debeljuškasti Mark (P. Penna), Kyleov najbolji prijatelj C. C.(R. D. Robb) te mlađi od njih, mentalno zaostali Willy (R. Langston).

Nastavnik engleskog John Hanes (V. Ricotta) uočio je velik Emilyn dar za književnost te se sastao s njezinom majkom i pokušao je uvjeriti da Emily pošalje na prestižno sveučilište. Kako bi zaradila što više novca, Resee se zaposli u jednom od lokalnih topless barova.


Komentari (0)

Foto