Novi život (1987)

FOREVER LULU (Originalni naziv)

triler

Mlada djevojka silno želi postati književnica ali joj sudbina nije naklonjena

 
Režija: Amos Kollek
Scenarij: Amos Kollek
Uloge: Hanna Schygulla, Deborah Harry, Alec Baldwin, Annie Golden, Paul Gleason

Filmografija

Film prezentira newyorški grungy stil, osamdesete u punom sjaju, i podsjeća na još jedan onodobni hit - "Očajnički tražeći Suzanu". To je prvi američki film za Hannu Schygullu, debitantski za Aleca Baldwina, ali i pjevačicu Debbie Harry iz grupe Blondie.

Elaine (H. Schygulla) je mlada Njemica koja dolazi u New York, želeći se probiti kao književnica. Ipak, stvarnost je ponešto drugačija. Da bi se prehranila, naime, prisiljena je baviti se poslom koji joj donosi samo bijednu plaću, živjeti u stanu nadohvat ruke provalnicima u najgorem gradskom kvartu i općenito trpjeti poniženja kao osoba s dna društvene ljestvice.

Ipak, neće zauvijek biti tako. Naime, nakon što izgubi i takav posao, a njezin joj agent kaže da je njezin književni rukopis nečitljiv, Elaine će u očaju izići na ulicu i u napadu malodušja pokušati počiniti samoubojstvo.

Ipak, sreća je na njezinoj strani. Bogati mafijaš i njegova supruga, ugledavši je kako mlatara pištoljem i nešto bezumno viče na kiši, pomisle da je luđakinja koja ih želi opljačkati.Mafijaševa supruga brzo joj preda svoju bundu, i tu počinje novi život za Elaine...

 


Komentari (0)

Foto