Kad jaganjci utihnu (1991)

The Silence of the Lambs (Originalni naziv)

triler kriminalistički

U lovu na serijskog ubojicu agentica FBI-a traži pomoć od zloglasnog Hannibala Lectera

 
Režija: Jonathan Demme
Scenarij: Ted Tally, Thomas Harris
Uloge: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Anthony Heald, Ted Levine, ...

Filmografija

Triler Jonathana Demmea s Jodie Foster i Anthonyjem Hopkinsom u glavnim ulogama temeljen je na romanu Thomasa Harrisa.Okićen s pet najvažnijih Oscara - za film, režiju, scenarij, glavnu mušku i žensku ulogu, "Kad jaganjci utihnu" uvrstio se među najuspješnije i najznačajnije filmove svih vremena.

FBI očajnički želi pronaći okrutnog serijskog ubojicu prozvanog Buffalo Bill, koji otima žene i skida im kožu. Direktor FBI-jeva Odjela za bihevioralne znanosti, Jack Crawford, šalje Clarice Starling, novakinju s FBI-jeve akademije, da ispita zloglasnog Hannibala Lectera, briljantnog forenzičkog psihijatra, koji je postao kanibalistički serijski ubojica, u nadi da će u razgovoru s njim naići na neki trag.
Izvanredno obrazovan Lecter prvotno odbija dati bilo kakve informacije, no naposljetku pozove Clarice nazad u ćeliju i u formi zagonetki joj govori o jednom od svojih bivših pacijenata. U zamjenu za detalje iz njezine prošlosti, daje joj tragove koji je mogu odvesti do ubojice.
Rješavanje zagonetke Starlingovu vodi do zemljišta u vlasništvu Benjamina Raspaila, pokojnog Lecterovog pacijenta, u čijem autu pronađe glavu u posudi...
Legendarni triler Jonathana Demmea s Jodie Foster i Anthonyjem Hopkinsom u glavnim ulogama temeljen je na romanu Thomasa Harrisa, njegovom drugom djelu o Hannibalu Lecteru, briljantnom psihijatru i kanibalističkom serijskom ubojici.

Komentari (18)

Foto