Blizanke (2005)

Twins (Originalni naziv)

komedija

Dvije potpuno suprotne sestre blizanke trebaju nasljediti uspješnu roditeljsku tvrtku

 
Režija: James Widdoes
Scenarij: Barry Wernick, Adam Lorenzo
Uloge: Sara Gilbert, Molly Stanton, Melanie Griffith, Mark Linn-Baker, ...

Filmografija

Mitchee (Sara Gilbert) iznimno je pametna cura, inženjerka s prestižnog sveučilišta, predana poslu poput najuspješnijih biznismena, a njena blizanka Farrah (Molly Stanton) model je donjeg rublja, ljepotica koja se u životu želi samo zabavljati. Njih su dvije nasljednice roditeljske tvrtke Arnold Undergarments, četvrtoga najuspješnijeg proizvođača ženskoga donjeg rublja u državi.

Dok je bio u vojsci, tata Alan (Mark Linn-Baker) izumio je vrhunski način podupiranja teškog tereta, koji se najviše koristio za iskrcaj džipova u džunglu putem padobrana, ali je vrlo brzo i shvatio kako bi se njegov izum lako mogao koristiti za podupiranje nečega drugog. Njegov revolucionarni grudnjak Breast-o Change-o stekao je svjetsku slavu jer se u njemu svaka žena osjeća kao boginja. Majka djevojaka je Lee (Melanie Griffith), bivši model donjeg rublja, koja je na vrhuncu karijere dobila ponudu za reklamiranje novoga grudnjaka. Kada je izumitelj upoznao model, dogodila se ljubav na prvi pogled, skori brak i rođenje blizanki.

Farrah i Mitchee oduvijek su bile potpuno vjerne refleksije svojih roditelja, prva prelijepe majke koja se baš i nije zamarala razmišljanjem, druga sposobnog i vještog oca. Roditelji su već davno bili odlučili kako će posao ostaviti svojim kćerima, ali čini se kako će proces prijenosa odgovornosti ipak teći nešto teže nego što su svi očekivali. Iako u mirovini, Alan i Lee svakodnevno se pojavljuju na poslu, ne znajući što bi sa sobom bez ikakvih obaveza, dok se Mitchee i Farrah, uz pomoć zaposlenika kao što je Neil (Christopher Fitzgerald), moraju naučiti nositi s pravim poslovnim zadacima. Arnold Undergarments već je dokazana snaga modne industrije, ali sada će joj opet trebati malo potpore.

Iza humoristične serije "Blizanke" stoje Emmyem nagrađeni producenti David Kohan i Max Mutchnick, poznati po hit seriji "Will i Grace". Serija sadrži sve ono na što smo od jedne humoristične serije i navikli - obiteljsko okruženje, sukob pameti i ljepote, niz neočekivanih situacija i pouke o važnosti međusobnog razumijevanja. U ulozi mudrice Mitchee gledamo Saru Gilbert, najpoznatiju po ulozi Darlene u "Roseanne". Njezinu sestru igra Molly Stanton, koje se sjećamo po ulozi Charity u kultnoj sapunici "Strasti". Mark Linn-Baker, popularni Larry iz serije "Potpuni stranci", igra njihova oca, dok je uloga majke pripala svima poznatoj holivudskoj glumici Melanie Griffith.


Komentari (0)

Foto