Sve ostalo (2003)

ANYTHING ELSE (Originalni naziv)

komedija romantika

Priča o ljubavnim mukama mladoga newyorškoga scenarista i pisca (J. Biggs)

 
Režija: Woody Allen
Scenarij: Woody Allen
Uloge: Woody Allen, Danny DeVito, Diane Krall, Jason Biggs, Christina Ricci, ...

Filmografija

Romantična komedija o ljubavnim mukama mladoga newyorškoga pisca predstavlja konačno priznanje majstora profinjene intelektualne komike Woodyja Allena (Annie Hall, Manhattan) da stari. Nezaustavljivi potok verbalne logoreje staroga neurotičara koji pokušava pomoći svojemu mladom štićeniku, čime ga definitivno dovodi u nevolju, nisu ništa manje duhoviti od onih iz prijašnjih Allenovih filmova o manhattanskoj intelektualnoj eliti.

Jerry Faulk (J. Biggs) je mladi newyorški scenarist i pisac dosjetki za stand up komičar čiji se privatni život postupno pretvara u kaos. Desetomjesečna veza s Amandom (C. Ricci) našla se u ozbiljnoj krizi čije rješenje dodatno otežava činjenica da se u stan nesređenoga para "privremeno" doselila i djevojčina majka. Probleme koji ga zaokupljaju mladić dijeli sa starijim prijateljem, paranoičnim profesorom Davidom Dobelom (W. Allen), čiji savjeti samo ubrzavaju kola koja su pošla nizbrdo...

Woody Allen svoje je uobičajene replike dodijelio mladome Jasonu Biggsu (Američka pita 1 i 2, Američko vjenčanje), a ono što su u njegovim filmovima dosad izgovarale Deane Keaton ili Mia Farrow još mlađoj Christini Ricci (Ally Mc Beal). Simpatične epizode ostvarili su Stockard Channing (Abby Bartlet iz Zapadnoga krila) i Danny DeVito (L. A. povjerljivo), u zahvalnim ulogama Jerryjeve nesuđene punice i neuravnotežena agenta.


Komentari (0)

Foto