Crveni orao (2011)

ÁGUILA ROJA, LA PELÍCULA / RED EAGLE (Originalni naziv)

avantura

Uzbudljiva akcijska pustolovina temelji se na popularnoj istoimenoj španjolskoj TV seriji

 
Režija: José Ramón Ayerra
Scenarij: Guillermo Cisneros, Pilar Nadal
Uloge: David Janer, Javier Gutiérrez, José Ángel Egido, Francis Lorenzo, ...

Filmografija

Pred nama je redateljski filmski prvijenac Joséa Ramóna Ayerre koji je iskustvo stjecao radom na brojnim gledanim španjolskim TV serijama, među ostalim i na seriji "Crveni Orao" koja se s velikim uspjehom emitirala od 2009. do 2012. godine.

Španjolska tijekom 60-ih godina 17. stoljeća. U cilju postizanja mira između Španjolske i Portugala u Madridu se održava skup visokih predstavnika i najmoćnijih ljudi Francuske, Engleske i Portugala, a nazočan je i papinski predstavnik. Korumpirani kardinal Mendoza (J. Á. Egido) situaciju želi iskoristiti za ostvarivanje vlastitog cilja, odnosno za svrgavanje kralja Filipa IV. (X. Elorriaga). Njegove će planove omesti Gonzalo (D. Janer), koji u akcije kreće kao popularni narodni junak Crveni Orao. Da bi nadmudrio Crvenog Orla i izveo svoju spletku u kojoj bi ključna osoba trebala biti markiza od Santillana (M. Gallego), kardinal Mendoza će za njegovo ubojstvo angažirati nemilosrdnog Kozaka (J. Dominikowski). Pomoć od Crvenog Orla traži i privlačna Beatriz (M. Klein), djevojka čijeg je oca Lopea de Villamedianu (J. Crosas) kardinal zatočio u dvorcu. Nakon što u napadu na njega nastrada njegov sin Alonso (G. Campra) koji izgubi vid, Crveni Orao odluči krenuti u otvorenu borbu protiv kardinala...

Raskošno producirana serija "Crveni Orao" se već tijekom druge sezone prometnula u najgledaniji TV sadržaj na matičnom tržištu, pa se na temelju toga 2011. krenulo u realizaciju filma. 


Komentari (0)

Foto