Četiri brata (2005)

FOUR BROTHERS (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Četiri brata se vraćaju u rodni grad kako bi se osvetili ubojici svoje majke

 
Režija: John Singleton
Scenarij: David Elliot, Paul Lovett
Uloge: Mark Wahlberg, Garrett Hedlund, Tyese Gibson, André Benjamin, Terrence Howard

Filmografija

U režiji hvaljenog Joea Singletona („Brzi i žestoki", „Boyz n the hood"), akcijski triler „Četiri brata" jedan je od najboljih izdanaka žanra snimljenih u tekućem tisućljeću. Iako temeljen na klasičnim i čestim motivima, film je ovo koji pokazuje kako se i od takvih sirovina može napraviti nepredvidljiv film koji će publiku iznenaditi svojim raspletom. Svojim nastupom ga na svojim plećima nosi Mark Wahlberg, a pratnju mu, među ostalima, osiguravaju i glazbene zvijezde Tyrese i André 3000 iz Outkast.

Četiri brata vratila su se kući kako bi pokopali svoju majku, no ona nije jedina koju planiraju pokopati. Čovjeka koju ju je ubio čeka ista sudbina.
Evelyn (Fionnula Flanagan), majka braće Mercer, mučki je ubijena za vrijeme pljačke u dućanu. Braća Mercer, Bobby (Mark Wahlberg), Jack (Garrett Hedlund), Angel (Tyese Gibson) i Jeremiah (André Benjamin) vraćaju se kući kako bi je osvetili i pronašli ubojicu. No situacija će se zakomplicirati kada se otkrije povezanost jednog od braće s lokalnim kriminalcima. Čak i dvojica policajaca, koja pokušavaju riješiti slučaj, čini se nisu oni za koje se predstavljaju.

Komentari (4)

Foto