Pearl Harbor (2001)

Pearl Harbor (Originalni naziv)

akcija drama ratni

Ratni spektakl koji prati priču o dva nerazdvojiva prijatelja i napadu na Pearl Harbor

 
Režija: Michael Bay
Scenarij: Randall Wallace
Uloge: Ben Affleck, Josh Harnett, Kate Beckinsale, Cuba Gooding Jr., Alec Baldwin...

Filmografija

Uzbudljiva je to ratna priča o jednoj od najpoznatijih ratnih operacija iz 1941. godine, naime, organiziranog zračnog napada japanske vojske na istoimenu američku vojnu bazu na Havajima. Film je kritika loše prihvatila, uglavnom navodeći režijsku neinventivnost i površno baratanje povijesnim činjenicama, međutim, doživio je sjajnu zaradu u američkim i svjetskim kinima, upravo zahvaljujući svojoj atraktivnosti. "Pearl Harbor" je osvojio Oscara za montažu zvuka.

Dva dječaka sa sela, Rafe i Danny, stalno provode dane zajedno igrajući se i maštajući o tome da postanu vojni piloti. I uistinu, kad porastu, obojica se školuju za to zvanje. Kada počne Drugi svjetski rat, mobilizirani su i na sistematskom pregledu upoznaju zavodljivu bolničarku Evelyn (K. Beckinsale). Rafe (B. Affleck) se jako u nju zaljubi, i oni počnu ljubavnu vezu. Međutim, Rafe uskoro dobije poziv da se pridruži britanskoj zračnoj floti, a Evelyn i Danny (J. Hartnett) dobiju vojni premještaj u Pearl Harbor, američku bazu na Havajima. Rafe je sada na jednoj fronti, i izgleda da je poginuo. Preostalo dvoje, također u ratnom vihoru, tugu za domom, Rafeom i sve svoje strahove pretoče u preljubničku vezu. 7. prosinca 1941. započne strašni japanski napad na havajsku vojnu bazu
"Pearl Harbor" je poznati holivudski spektakl, raskošno produciran (produkcijski duo Michael Bay - Jerry Bruckheimer), nevjerojatnih prizora zračnih vojnih akcija i sjajnoga glumačkoga popisa, u glavnim ulogama nastupaju najveće holivudske zvijezde.

Komentari (13)

Foto