Prijateljice (1997)

Romy and Michele's High School Reunion (Originalni naziv)

komedija

Romy i Michele se na maturalnom okupljanju žele prikazati kao mlade uspješne žene

 
Režija: David Mirkin
Scenarij: Robin Schiff
Uloge: Mira Sorvino, Lisa Kudrow, Janeane Garofalo, Alan Cumming, Julia Campbell...

Filmografija

Romy i Michele samo su žrtve predrasude po kojoj te ljudi ne cijene po onome što jesi nego po onome što predstavljaš. Film je režirao iskusni televizijski redatelj David Mirkin prema scenariju što ga je prema vlastitom kazališnom komadu napisala Robin Schiff. Mira Sorvino i Lisa Kudrow briljiraju u ulogama "bedastih" Romy i Michele. Film koji se s jednakom pozornošću može uvijek ponovno gledati.

Simpatične, ali ne jako ambiciozne plavojke Romy White (M. Sorvino) i Michele Weinberger (L. Kudrow) najbolje su prijateljice još od srednje škole. Žive zajedno u Los Angelesu gdje Romy radi kao blagajnica u javnoj garaži, a Michele je nezaposlena. Jednog dana u garaži se pojavi Heather Mooney (J. Garofalo), njihova kolegica iz škole u Tucsonu.
Ona se pravi važna i kaže Romy da je izumila cigaretni papir koji brzo sagorijeva. Usput spomene da će uskoro otići na proslavu desetogodišnjice mature na koju su zaboravili pozvati Romy i Michele. Dvije prijateljice najprije se podsjete na sva poniženja koja su doživljavale u školi i zbog ljubavnih nesporazuma i zbog loših ocjena.
A onda odluče osvetiti se kolegama tako da se predstave kao dvije uspješne poslovne žene koje su izumile ljepljive papiriće (post-it) na kojima se mogu ispisivati poruke i bilješke. Romy i Michele čak posude i luksuzni automobil iz garaže u kojoj Romy radi i pojave se u velikom stilu na proslavi. No, neće sve ići kako bi one željele.

Komentari (0)

Foto