Lara Croft: Tomb Raider (2001)

LARA CROFT: TOMB RAIDER (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

A. Jolie je "Lara Croft: Tomb Raider", avanturistica o kojoj ovisi sudbina našeg svijeta

 
Režija: Simon West
Scenarij: Mike Werb, Sara B. Cooper
Uloge: Angelina Jolie, Jon Voight, Iain Glen, Daniel Craig, Noah Taylor

Filmografija

Klasične motive starih gradova i tajnih društava redatelj Simon West je spojio s digitalnom estetikom računalnih i videoigara, dobivši film u kojem su ugodnu i napetu cjelovečernju zabavu lako mogli pronaći mnogi.

Pripadnica bogate britanske aristokratske obitelji, Lara Croft (Angelina Jolie) je arheologinja koja uživa u sakupljanju antiknih predmeta iz ruševina hramova i starih gradova te ne preže ni pred najopasnijim preprekama kako bi ostvarila svoje namjere. Tajno društvo Iluminati traži talisman koji će vlasniku omogućiti kontrolu vremena, a pronaći ga mogu samo u tjednu posebnog slaganja planeta Sunčevog sustava, što se zbiva jednom u pet tisuća godina, i upravo sada. Upravo je Lara u posjedu ključa koji bi iluminatima umnogome pomogao u potrazi pa joj ga oni planiraju ukrasti.
Temeljen na seriji iznimno popularnih videoigara, "Lara Croft: Tomb Raider" je u svoje vrijeme, dakle na samom početku tisućljeća, bio film koji je predstavljao novu generaciju uvijek rado gledanoga avanturističkog žanra.Neodoljiva Angelina Jolie ovdje se i nije previše naglumila, ali valja joj čestitati na odličnoj fizičkoj spremi, dok u manjim ulogama imamo prilike vidjeti i slavnog Jona Voighta, i Jamesa Bonda - Daniela Craiga u jednom od svojih ranijih nastupa.

Komentari (2)

Foto