Antwone Fisher (2002)

ANTWONE FISHER (Originalni naziv)

drama romantika biografski

Isinita priča o marincu skolonom izljevima bjesa koji je poslan psihijatru na razmatranje

 
Režija: Denzel Washington
Scenarij: Antwone Fisher
Uloge: Denzel Washington, Derek Luke, Malcolm David Kelley, Cory Hodges

Filmografija

Redateljski prvijenac, možda najpopularnijeg tamnoputog holivudskog glumca današnjice, Denzela Washingtona hrabar je pokušaj prikaza jedne osobne drame i teškog života. No to nije bio tek pokušaj, Washighton se pokazao sposobnim redateljem, kojemu je posao uvelike olakšao Antwone Fisher po čijoj je istinitoj priči i scenariju snimljen film.

Američki mornar Antwone Fisher (Derek Luke) počne odlaziti na psihoterapiju kod doktora Davenporta (Denzel Washington) jer je shvatio da se mora suočiti sa svojom traumatičnom prošlošću. Zbog teškog djetinjstva, Antwone ima problema s naprasitom naravi, no zahvaljujući psihoterapiji, krene se polako otvarati. U mladosti je Antwona maćeha često fizički maltretirala, a starija polusestra čak i seksualno iskoristila. Uz pomoć dr. Davenporta, Antwone se liječi i započinje potragu za svojom obitelji koju nikada nije poznavao.
Uloga Antwonea pripala je novom velikom talentu Dereku Lukeu, koji je ukazanu priliku izvrsno iskoristio. Rolu njegovog doktora odglumio je Denzel Washington, koji je time imao dvostruki zadatak u ovoj zaista izvrsnoj drami.

Komentari (2)

Foto