Tužni bogataš (2007)

Tužni bogataš (Originalni naziv)

kriminalistički

Mini serija o nestalom hrvatskom tajkunu te inspektoru i novinaru koji ga traže

 
Režija: Davor Žmegač
Scenarij: Ognjen Sviličić, Davor Žmegač
Uloge: Damir Lončar, Siniša Popović, Kristijan Ugrina, Predrag Vušović, ...

Filmografija

"Tužni bogataš" nova je četverodijelna serija Dramskog programa HTV-a, snimljena u vlastitoj produkciji. Serija je nastala prema istoimenom romanu Pavla Pavličića o uredniku crne kronike koji će pomoći policijskom inspektoru da riješi tajanstveni nestanak jednog hrvatskog tajkuna.

"Tužni bogataš" kriminalistička je priča smještena u tranzicijsku Hrvatsku. Zaplet počinje tajanstvenim nestankom jednog od poštenijih domaćih tajkuna. Glavni lik serije Remetin (Damir Lončar) urednik je "Crne kronike" u jednom od zagrebačkih dnevnih listova. Služeći se novinarskim sredstvima i izvorima i uz pomoć mlađeg redakcijskog kolege Luke (Kristijan Ugrina), on u istrazi "asistira" policijskom inspektoru Šoštaru (Siniša Popović). Novinara Remetina i policajca Šoštara veže dugogodišnje prijateljstvo, zajedničko iskustvo iz prijašnjih slučajeva i donekle slični karakteri. Njihov odnos temelji se na uzajamnom poštovanju, a surađujući njih dvojica se međusobno dopunjuju, ali i natječu...

Kroz četiri epizode, na pozadini dobro nam poznatih tema iz hrvatske svakodnevice - sprege organiziranog kriminala i politike, pretvorbenih mućki i žutila u medijima - pratit ćemo napetu priču o jednom zločinu iz strasti.


Komentari (1)

Foto