Samo nebo zna (2005)

JUST LIKE HEAVEN (Originalni naziv)

komedija romantika

Odnos između arhitekta i duha mlade liječnice koji mu se ukazuje prerasta u ljubav

 
Režija: Mark Waters
Scenarij: Peter Tolan, Leslie Dixon
Uloge: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue, Dina Sypbey, Jon Heder, ...

Filmografija

Da život može biti divan i poslije smrti, pokazuje nam fantastična romantična komedija "Samo nebo zna" s Reese Witherspoon i Markom Ruffalom u glavnim ulogama.

Elizabeth Masterson (Reese Witherspoon) je liječnica koja radi toliko naporno da najčešće nema vremena ni za što i ni za koga, ali to njezinu sestru neće spriječiti da joj ugovori spoj na slijepo. Na putu kući Elizabeth doživi prometnu nesreću nakon koje pada u tromjesečnu komu. Za to vrijeme, u njezin se stan useli udovac David (Mark Ruffalo), koji od smrti svoje supruge prekomjerno pije. To mu jednom prilikom prigovori Elizabethin duh, kojega, izgleda samo David može vidjeti i čuti, što on pripiše svojem pijanstvu. No uskoro mu postaje jasno kako je duh stvaran te se njih dvoje počinju jedno u drugo zaljubljivati.

"Samo nebo zna" redatelja Marka Watersa je ponajprije namijenjen zabavi, ali kako se bliži kraju počinje postavljati i ozbiljna pitanja o životu, bolesti i ljubavi. Waters se odlično snalazi u konstruiranju snovite atmosfere javljanja Elizabethina duha, ali prave pohvale ipak idu na adresu Reese Witherspoon, za sjajan posao u ovoj neobičnoj ulozi. Ništa manje kvalitetno svoj posao nije odradio ni Mark Ruffalo, dok se u ostalim ulogama nalaze Jon Heder, Donal Logue te naša Ivana Milicevic.

 


Komentari (2)

Foto