ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Briljantin (1978)

Grease (Originalni naziv)

komedija glazba romantika

Izvrstan mjuzikl o zaljubljenim tinejdžerima pedesetih godina 20. stoljeća

 
Režija: Randal Kleiser
Scenarij: Jim Jacobs, Warren Casey
Uloge: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Jeff Conaway, ...

Filmografija

Mlada Australka Sandy Olsson (Olivia Newton-John) za vrijeme ljetnih praznika upoznaje Dannya Zukoa (John Travolta) koji je vođa skupine koja nosi crne kožne jakne. Sandy se u njega zaljubi ali kako su školski praznici završili mora se oprostiti od Dannya. No sreća joj se nasmiješi kad njezini roditelji odluče da će se preseliti u Ameriku i kad saznaje da ide u istu školu koju pohađa Danny...

Kalifornija, 1959. Južnoamerikanac Danny Zuko (John Travolta) i Australka Sandy Olsson (Olivia Newton-John) jako su zaljubljeni. Vrijeme provode na plaži, no kada praznici završe shvate da oboje idu u istu školu. Danny je vođa skupine koja nosi crne jakne, a Sandy se druži s Ružičastim damama, djevojkama koje se odijevaju u ružičasto. Zbog te veze Zunko postaje predmetom poruge svojih prijatelja. Danny i Sandy pokušavaju biti što sličniji da mogu biti zajedno.

Neke pjesme iz "Briljantina" poput "Youre The One I Want", "Hopelessly Devoted to You", "Summer Nights" i "Greased Lightnin" postali su hitovi na glazbenim top-ljestvicama.

Komentari (10)

Foto