Posljednji sumrak (1961)

THE LAST SUNSET (Originalni naziv)

vestern

B.O'Malley(K.Douglas) bježeći pred zakonom zbog ubojstva odlazi u Meksiko

 
Režija: Robert Aldrich
Scenarij: Dalton Trumbo
Uloge: Rock Hudson, Kirk Douglas, Dorothy Malone, Joseph Cotten, Carol Lynley

Filmografija

Vestern u kojem se isprepleću akcijski i melodramski elementi. Scenarist je Dalton Trumbo.U ovom filmu uspio je diskretno ujednačiti stil glume tadašnjih najvećih zvijezda - Rocka Hudsona, Kirka Douglasa i Dorothy Malone. I Joseph Cotten u netipičnoj ulozi i legendarni negativac Jack Elam u maloj i tipičnoj ulozi jednako su dobri.

Brendan O'Malley (K. Douglas) ubio je čovjeka i pobjegao u Meksiko. Dolazi u skroman dom svoje nekadašnje ljubavi Belle Breckenridge (D. Malone) kako bi se sklonio pred šerifom Danom Striblingom (R. Hudson) koji mu je na tragu. Belle je udata za Johna (J. Cotten), alkoholičara gospodskog ponašanja. S njima živi i ljepuškasta kći Melissa (C. Lynley).

John nagovori Brendana da se za dobru nagradu pridruži njegovoj obitelji i da s njima provede tisuću grla stoke u Ameriku. Upravo kad trebaju krenuti pojavi se šerif Dana. Čovjek kojeg je Brendan ustrijelio bio je muž njegove sestre. Kako na teritoriju Meksika Dana ne može uhititi Brendana, pristane da i on bude gonič stoke do Amerike gdje će ga moći uhititi.

Na putu će neki razvojačeni južnjački vojnik s leđa ubiti Južnjaka Johna držeći ga kukavicom. U udovicu Belle i dalje je zaljubljen Brendan, ali i Dana koji joj nudi brak. Njezina kći zaljubi se u Brendana. Nakon što prijeđu Rio Grande i stignu u Ameriku ta će se situacija rasplesti...

 


Komentari (3)

Foto