Batman zauvijek (1995)

Batman Forever (Originalni naziv)

akcija avantura fantastika

Treći dio fantastičnog serijala o Batmanu kojeg glumi Val Kilmer

 
Režija: Joel Schumacher
Scenarij: Bob Kane, Lee Batchler
Uloge: Val Kilmer, Jim Carrey, Tommy Lee Jones, Nicole Kidman, Chris O'Donnell

Filmografija

U svojoj trećoj dugometražnoj avanturi Batman će se suočiti s dvostrukom prijetnjom suludih kriminalaca čiji planovi nadilaze i najslobodniju maštu.

Gotham Cityju ovaj put prijeti dvostruka opasnost - zločinački par koji čine Two-Face (Tommy Lee Jones) i Riddler (Jim Carrey). Two-Face je zapravo bivši odvjetnik Harvey Dent, koji je pogrešno uvjeren kako je upravo Batman (Val Kilmer) kriv za nezgodu u kojoj mu se lice na jednoj strani potpuno izobličilo. Svoje je snage udružio s kompjuterskim genijalcem Edwardom Nygmom (Jim Carrey), koji je kao Riddler usavršio stroj kojim će usisati sve znanje svih građana Gothama. Kako bi im se suprotstavio, Batman će trebati pomoć svoga novog partnera Robina (Chris O'Donnell).
Prva dva dijela ovoga veličanstvenog serijala bile su mračne razglednice iz grada poroka, koji nastanjuju osobe labilnih psiha i potencijalno opasnih ciljeva. Treće filmsko ukazanje legendarnog Batmana u rukama je slavnog akcijskog redatelja Joela Schumachera doživjelo velik zaokret u stilu i pristupu. Estetikom šarenih strip-predložaka, blještavih specijalnih efekata i spektakularnih eksplozija, treći nastavak je gotovo čista suprotnost njegovim prethodnicima koje je režirao Tim Burton, no jednako je uzbudljiv i napet pa ga doista valja gledati ponovno i ponovno. Novi Batman u ovoj je prigodi postao Val Kilmer, a u zvjezdanoj pratećoj ekipi gledamo čistu holivudsku vrhušku: Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman, Drew Barrymore...

Komentari (0)

Foto