14 sati (2005)

14 Hours (Originalni naziv)

akcija triler drama

Nakon poplave koja je poharala Houston osoblje bolnice mora zbrinuti brojne pacijente

 
Režija: Gregg Champion
Scenarij: Danilo Bach
Uloge: Rick Schroder, JoBeth Williams, Kris Kristofferson, Kirsten Robek

Filmografija

Prema zastrašujućim događajima iz lipnja 2001., kada je tropska oluja u četrnaest sati poplavila šire područje Houstona, Gregg Champion ("The Cowboy Way") je po scenariju Danila Bacha ("Policajac s Beverly Hillsa"), režirao TV film koji nam dočarava snagu prirode i našu nemoć prema njoj.

Tropska oluja Allison poharala je Houston. Velika poplava prouzročila je kaos u Memorial Hermann bolnici. Zbog katastrofe neviđenih razmjera, bolnica je utonula u mrak, a doktori, sestre i bolnički radnici pokušavaju učiniti sve što je u njihov moći kako bi spasili šesto pacijenta. Dr. Foster (Schroder) odluči ranjene, između ostalih i mladi par s neodonošćetom te kćer i majku, nastradale u automobilskoj nesreći, premjestiti na sigurnije mjesto. Uz pomoć Chucka Whortlea (Kris Kristofferson), bolničko osoblje zajedno s volonterima nastoji spasiti bolesnike utrkujući se s vremenom.

"14 sati" pokazuje snagu ljudskog duha, solidarnost, odlučnost i prije svega humanost ljudi, koji su spremi učiniti i najnevjerojatnije stvari kako bi pomogli ponekad i potpunim strancima.  Odlične role odradili su JoBeth Williams ("Poltergeist", "From the Earth to the Moon"), Kris Kristofferson ("Lone Star", "Blade: Trinity") i Rick Schroder ("Lonesome Dove", "Njujorški plavci").


Komentari (0)

Foto