Zebra trkačica (2005)

RACING STRIPES (Originalni naziv)

komedija obiteljski avantura

Ostavljena zebra pronalazi svoj novi dom na farmi kod bivšeg šampionskog trenera

 
Režija: Frederik Du Chau
Scenarij: David Schmidt
Uloge: Bruce Greenwood, Hayden Panettiere, Caspar Poyck, Gary Bullock, ...

Filmografija

"Zebra trkačica" priča je o različitosti i pravu na uspjeh usprkos tome, čak i ukoliko sve tzv. objektivne okolnosti upućuju protiv mogućnosti ostvarenja uspjeha. U glumačkoj ekipi filma nalaze se i dva jako dobro poznata i ugledna imena - Bruce Greenwood i M. Emmet Walsh.

Usred noći, za vrijeme olujne kiše, putujući cirkus slučajno na cesti ostavi malu zebru (Filip Jurčić). Srećom, naiđe farmer Martin (Goran Grgić), sažali se nad nemoćnom životinjom i odvede je kući svojoj kćeri Tini (Zrinka Cvitešić), koja se oduševi slatkim mladunčetom.  Martin je nekoć poznati trener trkaćih konja, ali se nakon nesretne smrti supruge povukao na malu farmu i posvetio podizanju svoje maloljetne kćeri. Novom ljubimcu Tina je dala ime Prugi i bilo je vrijeme da se on počne upoznavati s domaćim životinjama na farmi. Ekipu  predvode poni Tomo (Ljubomir Kerekeš) i stara mudra koza Franka (Ksenija Marinković). Farma se nalazi uz samo trkalište na kojemu sportski konji dokazuju svoju brzinu i snagu. Prugi shvaća da je drugačiji od konja, no ta sitnica mu ne umanji želju da se i sam okuša u utrci. Kada Tina shvati da je Prugi vrlo talentiran i željan trčanja, odluči ga povesti na testni krug.

Prema scenariju Davida Schmidta i Stevena P. Wegnera, Frederik Du Chau snimio je dugometražnu zabavu za čitavu obitelj, koja će, osim odlične razbibrige, naučiti najmlađe, a i ponekog odraslog, kako, bez obzira na razlike, svatko ima pravo na uspjeh i na ostvarenje svojih snova. U originalnoj verziji, glasove životinjama dali su Frankie Muniz ("Malcolm u sredini") te glasoviti Dustin Hoffman, Whoopi Goldberg, Snoop Dogg, Joe Pantoliano i drugi poznati glumci. U sinkroniziranoj verziji glasove životinjama i ljudima posudili su dokazani članovi hrvatskog glumišta - Zrinka Cvitešić, Goran Grgić, Mile Kekin, Ksenija Ugrina, Jasna Bilušić, Ljubomir Kerekeš, Bojan Navojec i drugi.    


Komentari (0)

Foto