Svi mrze Chrisa (2007)

Everybody Hates Chris (Originalni naziv)

komedija drama

U trećoj sezoni Chris navršava 15 godina, a ulazak u adolescentsko doba pokazuje se manje idiličnim

 
Režija: Debbie Allen, Jerry Levine, Lev L. Spiro, ...
Scenarij: Chris Rock, Ali LeRoi, Rodney Barnes, Alyson Fouse
Uloge: Tichina Arnold, Terry Crews, Tyler Williams, Tequan Richmond, Imani Hakim

Filmografija

Na temelju vlastitog iskustva iz djetinjstva, glumac i komičar Chris Rock pripovjeda ovu urnebesnu i dirljivu priču o odrastanju kao najstarije dijete obitelji koja živi u Brooklynu, New Yorku tijekom ranih 1980tih.

U trećoj sezoni serije "Svi mrze Chrisa", pratimo sve patnje i probleme mladog Chrisa (Tyler James Williams), klinca iz Brooklyna. S imidžem hiphopera čiji su idoli RUN DMC, Chris je čovjek s planom: danju biti dobar u školi, preživjeti drakonske odgojne mjere, biti jedini odrasli u obitelji, a noću... partijati bez posljedica. I dok je prva sezona obuhvaćala period od 1982. – 1983., a druga sezona od  1984. i 1985. godinu, u trećoj sezoni pratimo Chrisove dogodovštine u razdoblju 1985. – 1986. god.

Godina je 1985. i Chris navršava 15 godina. Pun snova o tinejdžerskom svijetu, Chrisov ulazak u adolescenciju pokazuje se manje idiličnim. Nakon selidbe iz škole u opasnoj bruklinskoj četvrti u 2 sata udaljenu školu gdje su svi bijelci a on je jedini crnac, i dalje uspjeva upadati u nevolje bilo u školi ili u četvrti gdje živi. Doma je kao obiteljski "dežurni odrasli" prisiljen brinuti o Drewu (Tequan Richmond), svom višem i zaštićenijem bratu, i Tonyji (Imani Hakim), obiteljskoj mezimici, dok su roditelji na poslu. Njegov otac Julius (Terry Crews) radi dva posla kako bi priskrbio za obitelj, brižan je roditelj i muž , a s njime se uglavnom lako izađe na kraj, osim kada je riječ o trošenju novca, kada izuzetno brine da se ne troši previše. Stroga i britka majka Rochelle (Tichina Arnold) radi pola radnog vremena, vodi kućanstvo i zahtjeva da djeca daju najbolje od sebe. U trećoj sezoni Chris će se zaljubiti, dobiti neke nove prijatelje, posao, a pridružit će se i timu školskih novinara. Kako će Chrisa promijeniti odlasci na posao te kakve su zaista njegove spisateljske sposobnosti otkrit će tek nastavci koji slijede.

U svom prisjećanju, Chris Rock otkriva ono što njegova obitelj već zna, a to je da će ga njegova bistrina i oštroumnost odvesti daleko. Ali prvo će morati misliti, govoriti i trčati kroz jedno po jedno iskustvo odrastanja kod kuće, u školi i brojne autobuse putem.


Komentari (13)

Foto