Heroji iz strasti (1999)

Third Watch (Originalni naziv)

drama

Skupina policajaca, vatrogasaca i paramedičara u New Yorku suočava se sa svakodnevnim tragedijama

 
Režija: Peter Ellis, Jesús Salvador Trevino, Vince Misiano
Scenarij: Edward Allen Bernero, Janine Sherman, John Wells...
Uloge: Kim Raver, Bobby Cannavale, Michael Beach, Anthony Ruivivar, Eddie Cibrian...

Filmografija

Od gorućih zgrada i prometnih nesreća do poprišta različitih zločina i kućnih intervencija, ovi heroji najčešće su prvi kada nekome treba pružiti pomoć. Za njih su održavanje sigurnosti na ulicama i osiguravanje pomoći unesrećenima najnormalnije stvari, oko kojih ne razmišljaju ni trena. Oni su "Heroji iz strasti", koji svoj posao obavljaju u trećoj smjeni, od 3 do 11 sati navečer.

"Heroji iz strasti" dramska je serija smještena na ulicama New Yorka, a prati skupinu policajaca, vatrogasaca i paramedičara u paramedičkom timu 55-2 i 55. policijskoj postaji čija smjena pada od 3 do 11 sati navečer, prikazujući ih u svakodnevnom poslu pomaganja unesrećenima i održavanja sigurnosti na ulicama.

Kim Zambrano (Kim Raver) i Bobby Caffey (Bobby Cannavale) su paramedički tim 55-2. Mladi i predani, zajedno prilično dobro funkcioniraju i oboje ne prežu ni pred čim kako bi pomogli ljudima kojima pomoć zatreba. Njihova suprotnost je iskusni i izborani Monte Parker (Michael Beach) zvani Doc, čiji je zadatak novome zaposleniku, Carlosu Nietou (Anthony Ruivivar), pokazati sve od čega se posao sastoji; od suočavanja sa svakodnevnim tragedijama do nekada nužnog prekoračenja ovlasti kako bi se pomoglo zajednici. Kimin bivši muž Jimmy Doherty (Eddie Cibrian) je vatrogasac, čija predanost poslu i odanost kolegama kontrast imaju u nemarnome osobnom životu.

Njima preko puta nalazi se 55. policijska postaja, u kojoj radi Maurice Boscorelli (Jason Wiles), slave gladan policajac čiji mentalitet nervira njegovu partnericu Faith Yokas (Molly Price), oženjenu majku dvoje djece. Boscov status zvijezde ne odgovara veteranu Johnu Sullivanu (Skipp Sudduth), koji je za partnera upravo dobio mladoga Tya Davisa Jr.-a (Coby Bell), sina svoga nekadašnjeg ubijenog kolege. Svi se ovi policajci dobro poznaju s pripadnicima drugih gradskih službi iako bi najviše voljeli da prilika za upoznavanje i ponovnog viđanja ima što manje.

Originalnog naslova "Third Watch", koji se u Americi odnosi na razdoblje od 3 do 11 sati navečer, odlična dramska serija napunjena akcijom, "Heroji iz strasti", posvećena je ljudima koji se bore protiv zločina, spašavaju živote i varaju smrt, ako imaju sreće. Jednako organizirana oko svakodnevnih poslovnih zadataka različitih pripadnika različitih gradskih službi, prateći koje gledatelji dobivaju uvid u sve poteškoće takvih zaposlenja, kao i oko međusobnih odnosa glavnih likova, "Heroji iz strasti" je serija koja će se zasigurno svidjeti i ljubiteljima policijske akcije i dramskih serija.

Autor i ujedno producent serije je John Wells, poznat po također velikoj uspješnoj seriji "Hitna Služba", a među poznatim televizijskim licima treba izdvojiti Eddieja Cibriana, kojega smo gledali u serijama "Invazija" ili "Sunset Beach"; Michaela Beacha, kojeg će se sjetiti obožavatelji "Hitne službe"; Cobyja Bella iz "Buffy" ili Molly Price, no svi su redom zaslužni za fantastičan dojam koji serija ostavlja.


Komentari (33)

Foto