Mafijašice (2001)

WISEGIRLS (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Tri konobarice sklope neraskidivo prijateljstvo kad se nađu upletene u organizirani zločin

 
Režija: David Anspaugh
Scenarij: John Meadows
Uloge: Mira Sorvino, Mariah Carey, Melora Walters, Arthur Nascarella, Saul Stein...

Filmografija

Zločin još nikad nije izgledao tako dobro. U Santolinovom restoranu, na meniju postoji nešto još gore od zagorjelih škampi ... umorstvo! Raychel, Meg i Kate tri su konobarice koje će sklopiti neraskidivo prijateljstvo kad se nađu upletene u organizirani zločin. Kroz vrijeme provedeno u "obiteljskom" talijanskom restoranu, tri će prijateljice otkriti da njihovi životi ovise o puno većim stvarima od usluge s osmijehom.

Meg Kennedy (M. Sorvino) je bivša studentica medicine koja iz St. Louisa stiže u New York kako bi skrbila o svojoj senilnoj baki. Uselivši se u njezin stan na Staten Islandu, Meg odluči zaposliti se pronašavši posao konobarice u mjesnom restoranu čiji je vlasnik tajanstveni gospodin Santalino (A. Nascarella). Iako je upravitelj restorana Gio Esposito (J. Siravo) jedva primi, Meg se već prve večeri istakne spretnošću sprijateljivši se s ostale dvije konobarice u restoranu: brbljavom Raychel (M. Carey) i plesačicom Kate (M. Walters). Nakon što jednom gostu spasi život, Meg privuče pozornost svoga šefa te njegovog sina Frankieja (C. Maelan). Međutim, Santalinov je restoran zapravo okupljalište mafijaša, a sama će Meg postati svjedokinjom okrutnog ubojstva...

Američka kriminalistička drama "Wisegirls" bila je svojevrsni popravni glumački ispit za svjetski popularnu pjevačicu Mariu Carey koja je za debitantski nastup u filmu "Glitter" dobila loše ocjene. Unatoč sumnjama, Mariah Carey dokazala je da u drukčijem tipu projekta može ostvariti znatno bolji nastup te je njezina interpretacija jezičave konobarice Raychel naišla na vrlo dobar prijam.

Film je režirao dobitnik Emmyja David Anspaugh (Hoosiers, serija Hill Street Blues), dok je scenarij napisao debitant John Meadows. U glavnoj ulozi je oskarovka M. Sorvino (Moćna Afrodita, Mimic), a preostalu "mafijašicu" tumači Melora Walters (Magnolia i Kralj pornića). Od muškog dijela glumačke ekipe vrijedi izdvojiti A. Nascarellu (Sreća, serija Obitelj Soprano), a zanimljivo je da se tijekom pretprodukcije za moguću glumicu u filmu spominjala još jedna pop diva Whitney Houston, baš kao i Robin Wright Penn te Famke Janssen. Film je, inače, posvećen žrtvama tragedije 11. rujna 2001. i njihovim obiteljima.


Komentari (0)

Foto