Klokan Dundee (2013)

KANGAROO DUNDEE (Originalni naziv)

dokumentarni

Australac Brolga svoj je život posvetio klokanima koji su ostali bez majke

 
Režija: Andrew Graham-Brown, Tom Mustill
Scenarij:
Uloge: Juliet Stevenson

Filmografija

Dokumentarni film u produkciji BBC-a i Animal Planeta obično se prikazuje u dva dijela od kojih svaki traje po 59 minuta.

Autoput Stuart velika je prometnica što, idući sa sjevera na jug, po dužini presijeca Australsku crvenu pustinju. Rubovi te ceste posuti su strvinama klokanâ nastradalih od automobilâ, od kojih su mnogi ženke. Njihove mladunce u tobolcima, ako su i preživjeli nesreću, čeka spora smrt od gladi. No pomoć ovim mladim klokanima stiže od bivšeg boksača Brolge, koji krstari autoputom u potrazi za mladima kojima treba pomoć. Kod kuće, u svom skloništu za klokane, živi okružen mnoštvom mladunaca koji su ostali bez majke. No, klokana nije tako jednostavno othraniti i mnogi mladunci ne prežive. Njihov je prvi veliki problem usamljenost i potrebna im je stalna ljudska skrb. To znači da Brolga mladunce mora posvuda nositi sa sobom u umjetnome tobolcu vlastite izrade, te da i spavaju s njim...
U želji da otkrije što više o ponašanju svojih klokanâ, Brolga se odlučio krenuti na ekspediciju u unutrašnjost, na kojoj pješice prati divlje klokane i živi pod otvorenim nebom. Pratimo Brolgu dok pokušava otkriti kako klokanice podižu svoje mlade i, što je još važnije, doznati je li on dobra majka svojim usvojenim mladuncima i je li od njih uspio stvoriti dobre i uspješne klokane.

Komentari (0)

Foto