Najbolje godine (2007)

The Best Years (Originalni naziv)

drama tinejdžerski

Tinejdžerska serija o odlasku na fakultet, novim prijateljima, neprijateljima i ljubavima

 
Režija: Chris Grismer, Gail Harvey, Steve DiMarco
Scenarij: Aaron Martin, Karen McClellan, James Hurst
Uloge: Charity Shea, Brandon Jay McLaren, Athena Karkanis, Jennifer Miller, ...

Filmografija

Samantha Best nakon odrastanja u nekoliko domova udomitelja u opasnim predgrađima ipak uspjeva maturirati kao najbolja učenica i dobiva stipendiju za prestižni studij u Bostonu na četiri godine. Mora naučiti kako se nositi sa studijskim životom, prijateljima, neprijateljima i novim ljubavima koje dođu usput. Uz toliko stvari koje je odjednom okupiraju, hoće li uspjeti biti fokusirana na učenje i ne dopustiti da nešto zasmeta njezinoj stipendiji?

"Najbolje godine" tinejdžerska je serija smještena u Bostonu, a Vrti se oko Samante Best koja nakon života s udomiteljima dobiva stipendiju za studij na elitnom Charles University u Bostonu. Napokon joj je pružena prilika da živi životom iz snova. Barem se tako nada. U bršljanom obrasle zgrade prestižnog fakulteta stižu brucoši puni snova, nada i očekivanja u ono što žele postati, a iza mnogih stoji prošlost koju žele zaboraviti. Charles je s razlogom elitni fakultet. Samanthi će trebati puno više od ambicije i napornog rada da ga preživi. Posrijedi nisu samo natjecateljski kolegiji, zatvorena sestrinstva i zajedničke kupaonice. Na kušnji je sve za što se ona borila. Bez obitelji, slavnog podrijetla i novca, hoće li Samantha uspjeti ostvariti svoje snove ili će otkriti da ti snovi nisu ono što je ona oduvijek htjela?

Samanta Best možda je siromašno siroče, no posjeduje borben duh koji je vodi preko svih životnih prepreka. Kad je imala samo osam godina, izgubila je oba roditelja. Isprva se za nju brinuo ujak alkoholičar, no jedini živi rođak brzo ju je napustio i prepustio udomiteljima. Promijenila je mnogo udomitelja. Bila je prestara za posvajanje, a premlada za samostalni život. Pametna i lijepa, utjehu je pronašla u knjigama i planiranju dana kada će ponovno biti sretna. Odrastanje u surovim bostonskim četvrtima samo ju je ojačalo, no osjećaj napuštenosti i dalje je proganja. Teško vjeruje i ne oslanja se ni na koga osim na samu sebe. Kad napokon kroči u željeni Charles, ponude joj se brojna prijateljstva, mentori i ljubavi, no njezine su brige puno veće od studija.

Serija "najbolje godine" prikazuje nezaboravne studentske zabave, cjelonoćna učenja i prve prave ljubavi. Od slučajne smrti studenta u prvoj epizodi tenzije ne prestaju rasti. Dok se Devon, Noah i Trent bore za Samanthinu naklonost, a novi prijatelji postaju nova zamjenska obitelj, iznenada se iz prošlosti počinju javljati stvarne krvne veze.

Prije uloge Samanthe Best u seriji The Best Years Charity Shea glumila je s Justinom Timberlakeom u Cassavetesovu filmu Alpha Dog. Nakon epizodnih uloga u popularnoj HBO-ovoj humorističnoj seriji Entourage i CSI: Miami, Charity Shea sve brže stječe status holivudske zvijezde. Nastupila je u filmovima After Sex, Toxic i Good Time Max. Rođena u Coloradu, Charity danas živi u Los Angelesu.


Komentari (0)

Foto