Beethoven 4 (2001)

Beethoven's 4th (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Nestašni pas Beethoven zamijeni mjesto s identičnim, poslušnim psom Michelangelom

 
Režija: David Mickey Evans
Scenarij: John Loy
Uloge: Judge Reinhold, Julia Sweeney, Michaela Gallo, Joe Pichler, Matt McCoy, ...

Filmografija

Ono što je među škotskim ovčarima Lassie, to je među bernardincima Beethoven. Započet 1992., filmski serijal o dražesnom i nestašnom bernardincu Beethovenu stigao je 2001. do svog četvrtog nastavka.

U obitelji Newton sve bi bilo u najboljem redu da svaki dan nered ne radi njihov kućni ljubimac. To je, naravno, bernardinac Beethoven koji tatu Richarda (J. Reinhold) izluđuje raznoseći smeće po kući, a mamu Beth (J. Sweeney) uništavajući njezine putne kovčege. I dok ljutita Beth namjerava Beethovena poslati na farmu izvan grada, njezino dvoje djece Brennan (J. Pichler) i Sara (M. Gallo) smišljaju kako Beethovena naučiti lijepom ponašanju.
To im neočekivano pođe za rukom kada se živahni pas zamijeni sa svojom slikom i prilikom Michelangelom iz bogataške obitelji Sedgewick. Michelangelo je, naime, iznimno miran i dobro odgojen pas te se Newtonovi nađu u čudu koliko se Beethoven promijenio. Isto pomisle i Sedgewickovi kada im se u kuću useli nemogući Beethoven...
Ovaj film režirao je kao i treći dio David Mickey Evans (Ed, First Kid), dok se scenarist John Loy (animirane serije Štrumfovi i Zemlja daleke prošlosti) nadahnuo klasičnim romanom Kraljević i prosjak Marka Twaina. Reinterpretacija dobro poznate priče o zamjeni identiteta, uz neizbježni kriminalistički podzaplet, zaživjela je u Evansovu filmu na dopadljiv i zabavan način pri čemu su simpatije publike na strani neodoljivog bernardinca i njegova mirnog dvojnika.
Film je okupio gotovo istu glumačku ekipu kao i u prethodnom nastavku te tako Richarda Newtona tumači glumac J. Reinhold (Policajac s Beverly Hillsa, serija Seinfeld), Beth komičarka J. Sweeney (It's Pat, TV šou Saturday Night Live), Brennana četrnaestogodišnji J. Pichler (Shiloh 2: Shiloh Season, The Fan), a Saru tri godine mlađa M. Gallo (Essenced Echoes, serija Sedmo nebo).

Komentari (0)

Foto