Kuća debele mame (2000)

BIG MOMMA'S HOUSE (Originalni naziv)

akcija komedija kriminalistički

FBI agent se mora prerušiti u debelu staricu kako bi uhvatio odbjeglog pljačkaša banke

 
Režija: Raja Gosnell
Scenarij: Darryl Quarles
Uloge: Martin Lawrence, Nia Long, Paul Giamatti, Jascha Washington, ...

Filmografija

"Kuća Debele Mame" gotovo se potpuno oslanja na komičarski talent Martina Lawrenca, koji zaista briljira u ulozi tajnog agenta koji se prerušava. Komičnih situacija i odličnih štoseva ima na pretek, što je dovoljno da se od prve do posljednje minute opustimo i potpuno prepustimo zabavi. Osim Martina Lawrenca, zasjala je Nia Long kao bivša cura kriminalca u koju se lik Martina Lawrenca zaljubljuje. Film je nakon prikazivanja postao toliko omiljen da su producenti odlučili snimiti i drugi nastavak, u kojemu Martin Lawrence i Nia Long ponavljaju svoje uloge.

Malcolm (Martin Lawrence) iskusni je agent FBI-a čiji se uspjeh temelji na velikom talentu za prerušavanje. Ovaj put su on i njegov partner John (Paul Giamatti) dobili zadatak da uhvate opakog pljačkaša banaka i odbjeglog zatvorenika Lestera (T.D. Howard). Ključ za njegovo hvatanje leži u bivšoj djevojci Sherry (Nia Long) za koju se sumnja da je surađivala u pljački i krije novac. Kada ona zajedno sa svojim sinom Trentom (Jascha Washington) odluči pobjeći iz Los Angelesa u mali gradić u Georgiji, Malcolm i John krenu za njom, uvjereni kako će utočište pronaći kod svoje bake, tj Velike Mame (Ella Mitchell) koju nije vidjela i čula dugo vremena.

Kada Velika Mama odluči prije toga otići na godišnji odmor, John je uvjeren kako će im propasti prilika da uhvate Sherry. No Malcolm ne gubi vjeru - jednostavno će se prerušiti u Veliku Mamu, pri čemu ga neće obeshrabriti ni činjenica što ona ima više od 150 kilograma. Njegov plan uspije i Sherry je uvjerena kako je agent FBI-a zapravo njezina baka. No, Malcolm se ubrzo suočava s drugim problemom - kako sakriti da mu se Sherry počela sviđati.


Komentari (0)

Foto