Posljednji obračun (1998)

Une Chance Sur Deux / 1 chance sur 2 / Half A Chance (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Tragajući za ocem mlada djevojka slučajno na sebe navuče bijes ruske mafije

 
Režija: Patrice Leconte
Scenarij: Patrick Dewolf
Uloge: Jean-Paul Belmondo, Alain Delon, Vanessa Paradis, Eric Defosse

Filmografija

Alice je puštena iz zatvora te krene u potragu za Leom i Julienom, od kojih je jedan, čini se, njezin otac. Putem ukrade pogrešan auto koji pripada ruskoj mafiji te stigne u pratnji razbojnika koji traže nju i auto.

Ne znajući identitet svog oca, kradljivica auta Alice Tomaso (Vanessa Paradis) puštena je iz zatvora mjesec dana nakon smrti svoje majke. Na audiokaseti koju joj je majka ostavila sazna da je 20 godina prije ona voljela dvojicu muškaraca te da nikad nije znala koji je od njih Alicein otac.
Alice ukrade sportski automobil i krene na jug Francuske kako bi pronašla dvojicu mogućih očeva, sada poluumirovljenih biznismena. Trgovac autima Leo Brassac (Jean-Paul Belmondo) i uspješni Julien Vignal (Alain Delon), koji upravlja vlastitim helikopterom, međusobno se ne podnose, no udruže se nakon što Alice ukrade auto u čijem se prtljažniku nalazi 50 milijuna dolara koji pripadaju ruskoj mafiji.
Ruski gangsterski sindikat traži od Alice da vrati novac, međutim ona to ne može. Novac je uzeo policajac na tajnom zadatku Carella. Srećom, bivši pripadnik Legije stranaca Leo i kradljivac dijamanata Julien obojica posjeduju oružanu moć te domišljatost kako bi pomogli Alice da osujeti mafijaška spletkarenja.

Komentari (0)

Foto