Harry i Walter idu u New York (1976)

Harry And Walter Go To New York (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Dvojica nesposobnih zabavljača odluče se okušati u karijeri profesionalnih pljačkaša

 
Režija: Mark Rydell
Scenarij: John Byrum, Robert Kaufman
Uloge: James Caan, Elliott Gould, Michael Caine, Diane Keaton

Filmografija

Dvojica ne previše pametnih vodviljskih pjevača i plesača iz 1890-ih završe u zatvoru, gdje upoznaju dobroćudnoga vrhunskog obijača sefova. Dobiju plan neprobojnog trezora te pokušaju pobijediti vrhunskoga provalnika u njegovoj igri.

Kada Harry i Walter, dvojica beznačajnih pjevača i plesača iz 1890-ih, završe u zatvoru zbog sitne krađe, ondje postanu sluge otmjenog i proslavljenog obijača sefova Adama Wortha. Kada novinska izdavačica i društvena reformatorica Lissa Chestnut intervjuira Wortha iza rešetaka, Harryjevo i Walterovo petljanje potakne je da im ponudi pomoć, što njihova šefa razbjesni i uzruja jer bi moglo omesti planove koje Worth ima za njih.

Nakon što uz pomoć dinamita pobjegnu iz zatvora zajedno s nacrtima navodno neprobojnoga bankovnog trezora koje su ukrali iz Worthove ćelije, Harry i Walter krenu u New York... I k Lissi. Nakon što s pomoću mita uspije pobjeći iz zatvora, Worth odmah krene za njima.

Kako su i sitni lopovi i vrhunski obijač sefova naumili opljačkati banku, i Lissu, Harry i Walter utrkuju se s vremenom kako bi pobijedili Wortha u njegovoj igri.


Komentari (0)

Foto