Ginger i Rosa (2012)

Ginger & Rosa (Originalni naziv)

drama

Prijateljstvo dviju mladih djevojka nađe u krizi u jeku kubanske krize

 
Režija: Sally Potter
Scenarij: Sally Potter
Uloge: Elle Fanning, Alice Englert, Annette Bening, Luke Cloud, Christina Hendricks

Filmografija

Pogled na živote dviju tinejdžerica – nerazdvojnih prijateljica Ginger i Rose – koje odrastaju u Londonu 1960-ih dok se na horizontu ukazuje kubanska raketna kriza, središnji događaj koji će redefinirati njihov odnos.

London, 1962. Dvije tinejdžerice - Ginger i Rosa - nerazdvojne su. Zajedno markiraju iz škole, razgovaraju o ljubavi, religiji i politici te sanjaju o životima značajnijim od onih njihovih majki kućanica. No rastuća prijetnja nuklearnoga rata bacila je sjenu na njihove živote.
Ginger je privučena poezijom i protestima, dok Rosa uči Ginger kako pušiti, ljubiti se s dečkima te kako se moliti. Obje se bune protiv svojih majki: Rosine samohrane mame Anoushke i Gingerine majke, frustrirane slikarice Natalie. U međuvremenu Gingerin otac i pacifist Roland za cure je romantičan, boemski lik. On podupire Gingerin antinuklearni aktivizam, dok Rosu on počne zanimati na prilično drukčiji način. U konačnici, kako se kubanska raketna kriza sve više intenzivira te se čini kako je svijet sve bliže svom kraju, dugogodišnje prijateljstvo dviju djevojaka puca. Ginger se hvata za jedinu nadu, ako može pomoći spasiti svijet od propasti, možda i sama preživi ovaj trenutak osobnog uništenja.

Komentari (0)

Foto