Klondike (2014)

Klondike (Originalni naziv)

drama avantura

Dvojica najboljih prijatelje riskiraju živote tragajući za zlatom u dolini rijeke Klondike

 
Režija: Simon Cellan Jones
Scenarij: Joshua Goldin, Rachel Abramowitz
Uloge: Richard Madden, Tim Roth, Abbie Cornish, Johnny Simmons, Tim Blake Nelson

Filmografija

Klondike je prva igrana serija Discovery Channela, u izvršnoj produkciji Ridleya Scotta, koja prikazuje snažnu priču o posljednjoj velikoj zlatnoj groz­nici u američkoj povijesti. Zvjezdanu glumačku ekipu čine Richard Madden (Game of Thrones), Abbie Cornish (RoboCop), Tim Roth (Reservoir Dogs) i Sam Shepard (Out Of The Furnace), a serija je snimljena prema romanu Gold Diggers: Striking It Rich in the Klondike, Charlotte Grey.

Klondike na ekrane donosi priču o životu u dolini kanadske rijeke Klondike i ob­ližnjeg gradića Dawson Cityja, mjesta koja su bila epicentar Zlatne groznice krajem 19. stoljeća.
Gledatelji će, očima glavnog junaka Billa Haskella, upoznati tu bogatu, ali problematičnu sredinu kroz priče o pohlepnim poduzetnicima, za­vodljivim kurtizanama, očajnim kopačima i indijanskim plemenima, isprepletene poput zlatnih žila ispod zaleđenog terena. Klondike je spektakularna priča o am­bicijama, željama, pohlepi i iskupljenju.
"Klondike predstavlja posljednju veliku zlatnu groznicu, onu koja je izazvala poplavu slabo opremljenih i neiskusnih tragača za zlatom u surovoj divljini Yukona. Osobne avanture epske su poput krajolika, a ambicije, pohlepa, seks i ubojstva, kao i ekstremni napori koji vode do bogatstva, bilježeni su u kronika­ma Jacka Londona osobno.” riječi su kojima Ridley Scott opisuje svoj projekt za Discovery.

Komentari (0)

Foto