Eliminator (2004)

ELIMINATOR (Originalni naziv)

akcija avantura

Bivši policajac završi na izoliranom egzotičnom otoku prisiljen na igru borbe za opstanak

 
Režija: Ken Barbet
Scenarij: David Neilsen
Uloge: Michael Rooker, Bas Rutten, Dana Lee, G. Anthony Joseph, Wolf Muser, ...

Filmografija

Bivši internetski filmski kritičar David Neilsen početkom novog tisućeljeća počeo je pisati filmske scenarije, a nakon dva kratkometražna uratka došao je "Eliminator". Dvije godine kasnije okušat će se i kao redatelj, kao jedan od četvero suredatelja horora "Dominion".

Bivši policajac Varley izišao je kao pobjednik paklene utrke gliserima, no umjesto očekivane nagrade od 250.000 dolara organizator utrke Dawson otme ga zajedno s još šestoro ljudi, te ih sve dovede na izoliran egzotičan otok i prisili na igru borbe za opstanak u kojoj pobjednik ostaje jedini preživjeli. U otočnom dvorcu okupljeni bogataši klade se na svog favorita, a kad padne noć Dawson šalje svoje ljude na Varleyja i ostale, koji se uz to međusobno bore. Varley uspije uvjeriti tajnog agenta Jesseja i instruktoricu afričkih pobunjenika Santhu da se udruže kako bi se zajedno suprostavili pogibelji...

Producentsko-autorski tim "Eliminatora" film je osmislio kao nizanje bespoštednih akcijsko-borilačkih okršaja s dozom učinkovitog psihološkog profiliranja likova, a kao prednost u odnosu na brojnu konkurenciju niskobudžetnog akcijskog žanra angažirali su dva dobro poznata imena za glavne uloge. Na jednoj strani to je ugledni glumac s prestižnim hollywoodskih iskustvom Michael Rooker (Henry: Portret serijskog ubojice, Cliffhanger, Skupljač kostiju), na drugoj legenda ultimate fighta, Nizozemac Bas Rutten, bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji i čovjek kojeg smatraju jednim od petorice najvećih boraca miješanog stila u povijesti.


Komentari (0)

Foto