Lutrija života (2006)

Windfall (Originalni naziv)

drama

Skupina prijatelja dijeli iznenadno bogatstvo dobiveno na lutriji i probleme koji dolaze uz to

 
Režija: Tawnia McKiernan, Ellen S. Pressman, ...
Scenarij: Laurie Metcalf, Gwendolyn M. Parker
Uloge: Luke Perry, Nina Parrilla, Jason Gedrick, Sarah Wynter, D.J. Cotrona, ...

Filmografija

Šarolika skupina prijatelja i poznanika odluči jednim dolarom sudjelovati u kupovanju zajedničkog lutrijskog kupona. Sutradan se svi probude kao osvajači i odjednom nađu u nesvakidašnjoj situaciji zbog koje će se početi ponašati drukčije, s čitavim nizom bračnih etičkih i pravnih problema jer ipak novac mjenja sve.

Novac i snovi pokazat će se kao potencijalno iznimno opasna kombinacija kada šarolika skupina prijatelja, kolega i stranaca odluči jednim dolarom sudjelovati u kupovanju zajedničkoga lutrijskog kupona. Sutradan će se svaki od njih probuditi kao osvajač jer je izvučen upravno njihov kupon! Velika sreća svakoga će od njih natjerati da se ponaša drugačije, a ogromna novčana nagrada suočit će ih sa čitavim nizom bračnih, etičkih i pravnih problema. Novac mijenja sve, a početna ekstaza devetnaestero mladih ljudi ubrzo će postati umrljana različitim komplikacijama.

Središte ekipe bliska je četvorka koja se poznaje još iz fakultetskih dana. Peter (Luke Perry) i Nina Schaefer (Lana Parrilla) imaju na prvi pogled skladan brak s dvoje djece, no Nina još uvijek nije zaboravila sve osjećaje koje je davno gajila prema Cameronu Walshu (Jason Gedrick), Peterovu najboljem prijatelju. Cameronova supruga Beth (Sarah Wynter) kao da čeka potvrdu svojih sumnji. Relativni neznanac njihovoj skupini jest Sean Mathers (D.J. Cotrona), koji će shvatiti da s dobitkom na lutriji vjerojatno dobiva i otkrivanje brižno čuvane tajne iz prošlosti. Među ostalima, dobitnicima pripada i buntovni mladac Damien Cutler (Jon Foster), koji u svemu vidi sjajnu priliku za ostavljanje roditeljskog doma; dijete rastavljenih roditelja, prekrasna Frankie (Alice Greczyn); te Maggie Hernandez (Jaclyn DeSantis), medicinska sestra s velikodušnim srcem. Svi će oni uskoro shvatiti kako je malo koji spoj opasniji od onoga velikog novca i želje za novim životom.

Dramska serija zanimljivoga koncepta autorice Laurie McCarthy, koja je stajala iza "Felicity" i "CSI: Miami", funkcionira na način upadljivo sličan slavnim "Izgubljenima". Izbjegavajući nadnaravne zaplete, serija je ovo koja prati veliku skupinu ljudi, koji se međusobno ne poznaju najbolje ili uopće, ali koji se nađu u zajedničkoj nesvakidašnjoj situaciji. Prateći njihove reakcije na novonastalu situaciju saznajemo mnogo toga iz njihove prošlosti, što će se prilično odraziti na skorašnju budućnost.


Komentari (0)

Foto