Kako je moglo biti (2011)

WHAT COULD HAVE BEEN (Originalni naziv)

drama

Paradigmatska priča o suvremenim ljudima koji više ne znaju što je u životu uistinu važno

 
Režija: Shea Wageman
Scenarij: Jeff Richards, Shea Wageman
Uloge: Joelly Collins, Kelly McGillis, Frank Topol, Matthew Harrison, ...

Filmografija

Glavna uloga Catherine pripala je Joelly Collins, velikoj kanadskoj zvijezdi za koju kažu da je pametna, lijepa i darovita, a Margaret je Kelly McGillis, nezaboravna junakinja trilera 'Svjedok'.

Sloboda je kada imaš vremena živjeti, rekao je netko. Upravo to izgubila je mlada Catherine (J. Collins) - više nije imala vremena živjeti. Nekad uspješna spisateljica romana za djecu, sada je pomoćnica urednika jedne izdavačke kuće, neprekidno pritisnuta rokovima i obvezama. Živi sama. Na neki način, ona boluje od bolesti suvremenih ljudi, koji ne vide da im život prolazi u najnevažnijim stvarima na svijetu.

 

No, u jednom danu taj se njezin "savršeni" životni mehanizam potpuno poremetio: u vlastiti stan ne može ući jer je upravo u tijeku interventna dezinsekcija; dobila je otkaz; opljačkana je - pljačkaš joj je uzeo novčanik, novac, kreditne kartice; nijedna prijateljica neće je primiti k sebi, jer se Catherine nijednoj od njih nije javljala godinama... Očajna, ulazi u zalogajnicu iako nema ni za kavu.

 

Konobarica, Margaret (K. McGillis), čini joj se nametljivom i indiskretnom, jer je zapitkuje što se dogodilo, čime se bavi, čime se prije bavila. I ujedno joj daje besplatan obrok. Nezahvalna Catherine ne želi s radoznalom konobaricom ni razgovarati. Na odlasku, Margaret joj da kutiju s hranom, a kad u parku podijeli klupu s beskućnikom - koji je pun savjeta presudnih za preživljavanje - s njim će, također protiv svoje volje, podijeliti i obrok. Sa čuđenjem će otkriti da je Margaret spakirala dvije vilice... 

Komentari (0)

Foto